Els preus dels aliments i les begudes no alcoholiques són els que més s'han encarit
Els preus dels aliments i les begudes no alcohòliques són els que més s'han encarit (Pexels)

L'IPC es dispara al febrer amb la taxa més alta en tres dècades

La llum se situa en 278 euros el megawatt hora, el preu més alt de tot el 2022

RedaccióActualitzat

Després de recular lleugerament al gener, l'IPC s'enfila ja un 7,4% respecte al mateix mes de fa un any. És la taxa més alta dels últims 33 anys.

Segons l'Institut d'Estadística, amb les dades avançades del febrer la inflació és un punt superior a la del mes de gener.

 

Hi ha un encariment generalitzat de tots els productes analitzats, però especialment els aliments i les begudes no alcohòliques.

Continua també l'escalada de preus dels carburants i pel que fa a l'electricitat, els preus cauen, però amb menys intensitat que al febrer de l'any passat. Aquest dilluns justament el preu de la llum es pagarà de mitjana a gairebé 278 euros, el preu més alt d'aquest 2022.


Escalada dels preus de l'energia

Els preus de l'energia s'han desbocat aquesta última setmana, amb la guerra d'Ucraïna i les repercussions energètiques del conflicte com a principals detonadors.

La llum costarà gairebé 100 euros més que fa una setmana, quan el conflicte només era latent. Els 278 euros el megawatt hora d'avui són només 30 euros menys que el màxim històric, registrat el 15 de desembre passat.

Caldrà veure, però, l'impacte que el gas, i per tant l'electricitat, tindrà sobre l'IPC durant els propers mesos, perquè el conflicte entre Rússia i Ucraïna ha tornat a disparar la cotització del gas natural.

ARXIVAT A:
IPC Economia de butxaca
Anar al contingut