Mànega subministrant benzina a un vehicle
Els combustibles són un 22,5% més econòmics que ara fa un any (ACN)

L'IPC es modera per la baixada dels carburants i alguns aliments: consulta què puja i què baixa

El descens de la benzina i d'aliments, com l'oli, contribueix a la moderació de l'IPC al setembre, que a Catalunya és de l'1,7% i al conjunt de l'Estat, de l'1,5%

RedaccióActualitzat

L'IPC se situa en els nivells més baixos dels últims tres anys i mig i ho fa, en bona part, per la baixada dels preus dels combustibles, que actualment són un 22,5% més barats que ara fa un any.

Segons les dades que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística, a Catalunya, l'IPC interanual del mes de setembre és de l'1,7%, mentre que l'evolució dels preus en l'últim mes marca una baixada del 0,7%.

En el conjunt de l'Estat, la inflació s'ha situat en la taxa més baixa en tres anys i mig: l'1,5%. Al març del 2021 va ser de l'1,3%.

Segons l'INE, la dada de l'IPC es deu al descens dels preus dels carburants, i també, encara que menys, a la disminució dels preus de l'alimentació. L'oli baixa gairebé tres punts respecte al mes d'agost. Els llegums i les hortalisses també contribueixen a la moderació dels preus. El preu de l'electricitat també baixa en l'últim mes i modera la pujada interanual, que és del 5,3%.

Al mes d'agost, la inflació ja es va moderar pel preu dels aliments, que va pujar menys que en mesos anteriors.


L'IPC subjacent, que no té en compte els preus de l'energia i els aliments frescos, s'ha situat en el 2,4%, tres dècimes menys que al mes de juliol.

Amb tot, la xifra de l'IPC ja se situa per sota del llindar de referència del Banc Central Europeu, que marca l'objectiu de situar la inflació al 2%.

 

ARXIVAT A:
IPC
Anar al contingut