Un grup d'amics i familiars l'han rebuda a la sortida de la presó, on s'ha fotografiat amb vel i sense vel al cap (Reuters/Wana Agency)

L'Iran allibera l'actriu Taraneh Alidoosti, detinguda per donar suport a les protestes

Una de les actrius més famoses del país, coneguda per la pel·lícula "El viajante", ha quedat en llibertat sota fiança després de 19 dies de presó

RedaccióActualitzat

L'actriu iraniana Taraneh Alidoosti, detinguda per donar suport a les protestes contra el règim dels aiatol·làs, ha quedat en llibertat sota fiança. En sortir de la presó després de dinou dies engarjolada, aquest dimecres a Teheran, l'actriu ha rebut el suport d'un grup d'amics i familiars i s'ha fotografiat amb vel i també sense.

Alidoosti, coneguda entre d'altres per la pel·lícula "El viajante" i altres cintes premiades del director Asghar Farhadi, la van detenir el 17 de desembre per haver donat suport a les protestes que sacsegen el país des de la mort de la jove Jina Amini a mitjans de setembre.

La intèrpret havia donat suport a les manifestacions amb una fotografia on se la veia sense el vel cobrint-li el cap i amb un cartell que deia "Dona, vida i llibertat" en kurd publicada al seu compte d'Instagram, que les autoritats van cancel·lar. 

L'actriu sense vel al compte d'Instagram, que les autoritats van cancel·lar (Reuters)

També va denunciar a les xarxes l'execució de Mohsen Shekari, el primer condemnat a mort per les protestes. 

Quan la van detenir, el poder judicial iranià va dir que l'havien arrestat per "publicar contingut fals i distorsionat, incitar disturbis i donar suport a moviments antiiranians".

 

ARXIVAT A:
IranDrets humans
Anar al contingut