Dues activistes van llançar sopa de tomàquet a l'obra "Els gira-sols" (Just Stop Oil)

Llancen sopa de tomàquet a "Els gira-sols" de Van Gogh per denunciar la crisi energètica

Dues noies del grup Just Stop Oil han llançat la sopa sobre el quadre, que ha quedat intacte, per denunciar les conseqüències de l'augment del preu del petroli i el gas
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Art

Un grup d'activistes contra la crisi climàtica han llançat sopa de tomàquet sobre el quadre "Els gira-sols", de Vincent van Gogh, exposat a la National Gallery de Londres.

Es tracta del grup Just Stop Oil, que ha compartit el moment al seu compte d'Instagram. En les imatges, es veuen dues noies llançant un parell de llaunes de sopa de tomàquet Heinz sobre el quadre, que és una de les cinc versions de l'obra que s'exhibeixen en museus i galeries d'arreu del món.

El quadre ha quedat intacte, perquè està protegit per un vidre.

"Els agents han arribat ràpidament a l'escena de la National Gallery aquest matí, després que dues manifestants de Just Stop Oil han llançat una substància sobre un quadre i després s'han enganxat a una paret", ha informat la policia britànica a Twitter. Totes dues, afegeix, han estat detingudes.
 

El "luxe" d'escalfar una llauna de sopa

El grup Just Stop Oil assegura que l'obra de Van Gogh, que data del 1888, té un valor de 84,2 milions de dòlars. I, juntament amb la imatge de l'acció, en el mateix post d'Instagram afegeixen aquest missatge: "Val més l'art que la vida? Més que el menjar? Més que la justícia?"

I conclouen: "La crisi del cost de la vida i la crisi climàtica estan impulsades pel petroli i el gas. L'augment dels preus del petroli i del gas comporta que milions de famílies britàniques no es podran permetre el luxe d'escalfar una llauna de sopa aquest hivern."

Amb aquest missatge, els activistes del grup han fet altres accions a Londres els últims dies. Diumenge passat, la policia va informar que més de 100 persones havien estat detingudes després d'un cap de setmana d'activitats relacionades amb les protestes de grups ecologistes.

 

ARXIVAT A:
Museus Regne Unit Art
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut