El jutge del Suprem Pablo Llarena (EFE)

Llarena envia l'euroordre contra Puigdemont a Itàlia i diu que el procés està "actiu"

Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha remès l'euroordre del 14 d'octubre del 2019 contra ell a les autoritats judicials italianes, que han de resoldre sobre la detenció i l'extradició.

Llarena ho acompanya d'un escrit en què destaca que el procediment judicial que es deriva d'aquesta euroordre "està actiu i pendent de la captura dels processats en situació de rebel·lia".

També hi adjunta la qüestió prejudicial plantejada en el seu moment davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que, al seu entendre, "no modifica la situació en què es troba actualment el procediment".

Llarena busca d'aquesta manera desactivar els arguments de la defensa de Puigdemont, que recorden que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) va emetre una resolució on donava per fet que l'euroordre contra Puigdemont no estava activa i no es podria reactivar fins que el TJUE resolgués les qüestions prejudicials que li havia formulat el jutge del Suprem.

De fet, l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, assegura que el TGUE "se sentirà enganyat" i que Llarena "intenta jugar una carta que és poc clara, poc correcta, que té a veure amb altres dinàmiques que no són la judicial".

Segons Llarena, però, el fet que ell plantegés aquestes qüestions prejudicials no fa que les euroordres perdin efectivitat, "sense perjudici que s'hagi d'ajustar quan calgui a la interpretació que faci el TJUE".

A la seva resolució, Llarena també apunta que no pot atendre fins dilluns una de les peticions que li ha fet la justícia italiana. Explica que la traducció a l'italià de l'euroordre que li ha estat sol·licitada "podrà ser remesa el pròxim 27 de setembre, un cop la rebi aquest tribunal".

Igualment, segons el jutge, el Suprem remetrà la traducció a l'italià de la qüestió prejudicial i enviarà a Sàsser "tota la documentació que calgui".

Minuts després de fer-se públic l'enviament de l'euroordre, el jutge ha decretat la llibertat de l'expresident Puigdemont, que de moment no pot sortir de Sardenya.

 

 

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont Pablo Llarena Tribunal Suprem Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut