Esperes per votar a les portes del poliesportiu Camp del Ferro de Barcelona (Miquel Codolar / ACN)

Cues per votar al migdia en alguns col·legis, amb la franja de la població general

Després de la gent gran i de les persones de risc, que han votat durant la primera franja, els col·legis electorals han començat a omplir-se

RedaccióActualitzat

A partir de les 12 del migdia les cues s'han multiplicat als col·legis electorals, coincidint amb l'inici de la franja perquè voti la població en general. Fins aleshores i des de les 9 del matí la recomanació era que votessin les persones grans i els col·lectius de risc, que ho han fet de forma més dosificada.

Les aglomeracions, tot i que amb distància de seguretat, s'han viscut sobretot a Barcelona, com ara a l'Escola Industrial:

 


De fet, la participació fins a la una del migdia ha estat del 22,77 per cent, 12 punts menys que a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del 2017 a la mateixa hora. S'ha de tenir en compte, però, que el vot per correu s'ha més que triplicat per la pandèmia i que les primeres hores de votació, de 9 a 12, estaven restringides a la gent gran i als col·lectius de risc. 
 

El mal temps, amb fred i plugim, ha acompanyat els votants que feien cua en molts col·legis electorals de les ciutats. Molts són centres que s'han estrenat com a centres de votació per l'increment de meses i col·legis programats per reduir la densitat de votants. 

 

Cues sota la pluja al mercat de Sant Antoni de Barcelona (Alberto Estévez)

 

Col·legis electorals inèdits

En total, a Barcelona, per evitar les aglomeracions s'han habilitat com a centre electoral 7 mercats municipals i 26 pavellons esportius. Al mercat de Sant Antoni, de l'Eixample, s'han instal·lat 4 meses electorals, però les votacions han començat amb mitja hora de retard per les al·legacions no resoltes a l'hora de ser constituïdes. A última hora del matí l'espera per votar era de tres quarts d'hora.

Més llarga era l'espera a l'Auditori del Camp del Barça, on els veïns de les Corts, han esperat per votar fins a una hora, just abans de l'hora de dinar. 

Al pavelló de Camp del Ferro, al bari de la Sagrera de Barcelona, l'espera per votar era d'una hora i la cua envoltava les instal·lacions, que s'han utilitzat per primera vegada com a col·legi electoral. 

 

Distàncies de seguretat a les cues per votar al pavelló Camp del Ferro de barcelona (Miquel Codolar / ACN)

 

L'antiga plaça de toros de Tarragona, la Tarraco Arena, on s'han constituït 14 meses, s'ha estrenat com a centre de votació i és el més gran de la província. A l'hora de dinar, l'afluència de votants ha baixat, però abans les cues per votar també eren llargues. 

 

Interior del col·legi electoral de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona (Mar Rovira / ACN)

 

En tot cas, s'ha habilitat l'aplicació Eleccions 14F per a mòbils i tauletes, per saber en directe si el teu col·legi electoral està ple mitjançant pestanyes de diferents colors.

 

També s'ha hagut de fer cua al pavelló Sant Pere Pau a Tarragona (EFEAlejandro García)

 

A la ciutat de Girona, al pavelló de Fontajau, que per primera vegada ha estat seu electoral, també s'hi han reproduït les cues. S'hi han instal·lat 10 meses electorals. És un dels 19 centres habilitats de votació a Girona. 

 

Pavelló de Fontajau, a Girona (ccma)

 

Cues per votar a Santa Eugènia, a Girona (ccma)

A Lleida, les cues més llargues han estat, també a partir de les 12 del migdia, al pavelló de l'Antorxa, en mig dels Camps Elisis, i que mai abans s'havia utilitzat com a col·legi electoral. S'hi han constituït 6 meses de les 565 que hi ha a la demarcació de Lleida, Alt Pirineu i l'Aran.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut