Llegir "Fariña" esquivant el segrest judicial... gràcies al Quixot

El gremi de llibreters de Madrid posa en marxa una eina que busca el llibre paraula per paraula al text clàssic
Redacció Actualitzat
TEMA:
Llibertat d'expressió

Amb el lema "Poden segrestar els llibres, però no les paraules", el gremi de llibreters de Madrid ha posat en marxa una pàgina web anomenada "FindingFariña" que permet llegir el llibre "Fariña", segrestat per ordre judicial.

Segons el gremi, aquesta pàgina busca, paraula per paraula, el text del llibre segrestat dins del text del Quixot. Les paraules que no troba senceres, les forma a partir de fragments de paraules del mateix llibre.

 

El gremi ho ha fet com a mostra de suport a l'editorial i a l'autor del llibre, el periodista Nacho Carretero, i en protesta pel segrest judicial. Segons diuen, feia més de deu anys que a Espanya no s'aplicava aquesta "mesura excepcional en democràcia".

Notícia relacionada: L'exalcalde que va denunciar "Fariña", a l'autor: "Si tingués una pistola, li dispararia"

 

Segrest demanat per un exalcalde

El llibre Fariña, que fa un relat de la història del narcotràfic a Galícia, el va segrestar cautelarment a finals de febrer una jutge de Collado Villalba, a Madrid, a petició de l'exalcalde del PP de O Grove, José Alfredo Bea Gondar.

El motiu és que Bea Gondar surt al llibre vinculat amb trames de narcotràfic, vincles que ell nega i per la qual cosa considera que s'ha vulnerat el seu dret a l'honor.

El segrest, que ha coincidit amb l'emissió d'una sèrie de televisió basada en el llibre per Antena 3, ha convertit el llibre, publicat el 2015, en un èxit de vendes.

La setmana passada aquest èxit es va acabar quan la jutge va fer efectiu el segrest i va ordenar que el llibre es deixés d'imprimir i de distribuir, també en format digital.

Amb la iniciativa dels llibreters de Madrid, que asseguren que "en plena era digital no es poden posar límits a les paraules", s'obre un nou canal per poder llegir-lo que, aparentment, no es pot prohibir judicialment.

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Literatura
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut