Lluís Puig, nou conseller de Cultura

Puig era fins ara el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals
Redacció Actualitzat

La portaveu del govern, Neus Munté, ha anunciat que Lluís Puig i Gordi serà el nou conseller de Cultura en substitució de Santi Vila, que ha assumit la conselleria d'Empresa i Coneixement, després que Jordi Baiget va ser destituït per haver qüestionat el referèndum de l'1-O.

Puig, que prendrà possessió del càrrec aquest dimecres, era fins ara el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

Nascut a Terrassa al 1959, té estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d'humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.

Va ser director artístic del Mercat de Música Viva de Vic (2008-2010) i director de la Fira Mediterrània de Manresa (1999-2010), prèviament havia ocupat el càrrec de cap de l'Àrea de Recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Ha estat sardanista (Minyons d'en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d'en Serrallonga, Atreu o el Grup d'Estudis sobre la Festa Major de Terrassa. Ha engegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (juntament amb Salt, Mataró, l'Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d'Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa.

A més, ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional: "Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa"; "Crònica i Calendari de Dansa Tradicional"; "Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades", "Calendari de danses tradicionals catalanes", "Les festes a Catalunya". A més, ha produït diversos CD i DVD.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut