Lluís Pujol, malalt d'ELA: "Intento gaudir de cada dia des de fa set anys"

Pujol celebra l'aprovació de la llei ELA aquest dijous al Congrés però reclama la importància que doti de recursos els professionals sanitaris

RedaccióActualitzat

Al periodista Lluís Pujol el van diagnosticar d'ELA fa set anys, però va continuar treballant a TV3 fins a principis del 2020, fa quatre anys. "Em sento viu, però trobo a faltar fer alguna cosa útil a la vida", ha explicat en una entrevista a "Els matins".

Des que va saber que tenia aquesta malaltia neurodegenerativa que no té tractament, Pujol va decidir aprofitar al màxim el temps que li queda: "Ara deixo moltes coses per a l'endemà, però coses prescindibles: el que intento és no deixar mai de gaudir del dia."

Pujol, que té 50 anys, és totalment dependent, ja que no pot vestir-se ni menjar sol. La seva dona, la seva mare i els seus fills l'ajuden amb el que necessita. 

El periodista també ha celebrat que aquest dijous el Congrés hagi aprovat la llei ELA, que agilitzarà el procés de reconeixement de la dependència i garantirà atenció les 24 hores per als malalts en fase avançada, entre altres mesures.

De totes maneres, ha assenyalat que cal que disposi d'un finançament adequat i que doti de recursos els professionals mèdics. "Si no, no servirà de res", ha apuntat. 

"No sé quan arribarà el final, però tinc clar que seré jo qui ho decidiré", ha afegit. I tot i que ha reconegut que no concep "estar connectat a cap màquina per poder respirar", ha demanat "respecte" per les decisions de tots els malalts, siguin les que siguin.

ARXIVAT A:
Estats UnitsMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut