Llum verda a retirar el porta a porta a Balàfia i Pardinyes al desestimar el Tribunal de Contractes el recurs del Comú

Actualitzat

ACN Lleida - La Paeria de Lleida podrà tirar endavant l'eliminació de la recollida porta a porta als barris de Balàfia i Pardinyes després que el Tribunal de Contractes del Sector Públic hagi desestimat el recurs de reposició presentat a l'abril pel grup municipal del Comú. El ple de març va aprovar substituir el porta a porta en aquests barris per un sistema d'illes de contenidors a partir del 15 de juny. El recurs del Comú va fer que la Paeria aturés la supressió del servei al maig i, al juliol, el tribunal la va suspendre de manera provisional a l'espera de decidir sobre el fons de la qüestió. El Comú critica que la decisió del tribunal respon a una qüestió de forma i que no entra a valorar si la retirada del servei "respon o no a l'interès general".

El Tribunal ha considerat que no existeix una modificació substancial del contracte de recollida d'escombraries, i per tant ha desestimat que pugui tractar-se el recurs com un recurs especial que correspongui resoldre al Tribunal de Contractació Pública.

En un comunicat, la regidora del Comú Laura Bergés ha lamentat "que el tribunal no hagi entrat a analitzar el fons del recurs, ja que no es tracta només d'una qüestió de procediment, sinó que està en joc un tema de gran importància com és l'emergència climàtica i la gestió de residus. La reversió del sistema porta a porta implica un retrocés en l'eficàcia de la recollida selectiva, i considerem que aquest canvi afecta directament els objectius de sostenibilitat de la ciutat".

Amb aquesta decisió, el tribunal retorna el recurs a l'Ajuntament perquè el resolgui i aixeca la suspensió cautelar de la decisió d'eliminar el Porta a Porta a Pardinyes i Balàfia.

Anar al contingut