Oxford anuncia que la seva vacuna contra la Covid té una efectivitat del 70%
Oxford ha desenvolupat la seva vacuna amb l'empresa AstraZeneca (Reuters/Dado Ruvic)

Llum verda al Regne Unit a la vacuna d'Oxford, barata i fàcil de transportar

És el primer país que aprova aquesta vacuna contra la Covid, desenvolupada per la Universitat d'Oxford amb l'empresa AstraZeneca

RedaccióActualitzat

La vacuna contra la Covid-19 d'Oxford ja ha estat aprovada al Regne Unit, que s'ha convertit en el primer país a fer-ho. El ministre britànic de Sanitat ha informat que els reguladors del país han donat el vistiplau a la vacuna que han desenvolupat la Universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca.

A més d'aquesta vacuna d'Oxford, considerada segura i efectiva, el país està vacunant la població amb la de Pfizer BioNTech.

Justament la primera persona al món que va rebre la vacuna de Pfizer --Maggie Keenan, una dona de 91 anys-- n'ha rebut la segona dosi i ja es pot considerar la primera persona immunitzada. Tot i que ja hi ha més de 600.000 vacunats a la Gran Bretanya, ara que s'ha aprovat la vacuna d'Oxford i AstraZeneca, l'objectiu és fer una campanya de vacunació massiva.


Barata i fàcil de transportar

La vacuna d'Oxford està feta amb un virus del refredat comú, modificat genèticament perquè no pugui créixer en el receptor de la vacuna. Això fa que, a diferència de les vacunes de Pfizer i de Moderna, la seva fabricació, conservació i distribució siguin més senzilles i barates. S'ha de conservar a una temperatura d'entre 2 i 8 graus i, per tant, es pot guardar en una nevera.

Al límit del col·lapse

L'aprovació d'aquesta nova vacuna arriba quan als hospitals del Regne Unit estan a punt del col·lapse per l'allau de contagis de Covid. Aquest dimarts s'hi han registrat 53.000 casos nous, un 30% més en només un dia. Una xifra rècord, possiblement conseqüència de la nova variant britànica de la Covid, però també per la comunicació de casos endarrerits.

El ministre de Sanitat podria anunciar al Parlament el pas de diverses zones al nivell màxim d'alerta. I és que personal sanitari denuncia que en alguns casos s'atenen pacients en ambulàncies mentre es fan llargues cues per als ingressos.

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
Anar al contingut