Lo Barber de l'Alguer: les cançons tradicionals alguereses, de la mà d'un barber octogenari

La tradició musical dels barbers de l'Alguer podria acabar amb ell, que amb 80 anys encara canta cançons mentre afaita els clients

RedaccióActualitzat

Àngel Maresca, lo Barber de l'Alguer, ha compaginat tota la vida la música amb la seva feina a la barberia de la ciutat catalana de Sardenya. Sempre ha cantat cançons tradicionals alguereses mentre atén els clients al seu establiment del centre històric de l'Alguer i és popular per mantenir viva una antiga tradició musical.

Ara l'hem pogut sentir a Perafita, al Lluçanès, dins del cicle Perifèria Cultural. Hi ha presentat el disc "Retrobament", que recull algunes de les moltes cançons que ha fet al llarg de tota una vida. Són cançons de treball, de protesta o de bressol, amb què vol reivindicar el vincle entre l'Alguer i Catalunya.

Amb 80 anys, pensa que aquesta tradició musical de l'Alguer podria acabar amb ell i recorda amb nostàlgia com, quan ell era petit, tots els barbers de la ciutat cantaven cançons en català acompanyats de la guitarra i la mandolina. Diu que la gent de l'Alguer agraeix qualsevol intercanvi cultural amb altres catalans:

"Som profundament de cultura, de retrobaments. Perquè a nosaltres, si ens falten aquests retrobaments... Nosaltres som una illa cultural a dins d'una illa. I tot allò que fem d'intercanvi amb els catalans és una cosa positiva per nosaltres."

Lo Barber de l'Alguer, a la seva barberia del centre històric de l'Alguer (3Cat)
ARXIVAT A:
MúsicaAlguer
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut