L'oci es prepara: mampares als restaurants o control de temperatura a les discoteques
Prova pilot amb mampares en un restaurant de Leganés (ACN)

L'oci es prepara: mampares als restaurants o control de temperatura a les discoteques

Els responsables dels locals d'oci busquen solucions per sobreviure durant la crisi de la Covid-19

Redacció/ACNActualitzat

La crisi de la Covid-19 marcarà el nostre dia a dia quan la situació es comenci a normalitzar. S'aplicaran mesures per protegir-nos del contagi tant a la vida laboral com també a l'activitat d'oci. En aquest sentit, algunes d'aquestes mesures poden ser per exemple reduir l'aforament dels cinemes, posar mampares als restaurants o controlar la temperatura de les persones a l'entrada de les discoteques.

Les associacions i federacions d'oci preparen protocols amb propostes que faran arribar al Ministeri de Sanitat i a les conselleries amb l'objectiu d'anar plegats en la fase de "desescalada". Volen que l'administració fixi criteris clars per evitar despeses innecessàries.

Els bars i restaurants van haver de tancar amb el primer decret d'alarma del 14 de març. També ho van haver de fer altres negocis com teatres, cinemes, els pubs o les discoteques. Ja fa gairebé un mes i mig que aquests establiments no han tornat a obrir. Per tant, tindran grans pèrdues i el seu futur és incert.


Controls i augment de neteja als locals d'oci nocturn

En el cas de l'oci nocturn, de moment l'únic referent és la Xina. Al país asiàtic s'han anat obrint progressivament aquest tipus d'establiments i les mesures implantades són ara mateix el model a seguir. Entre les mesures preses, hi ha fer neteges a fons dels locals abans d'obrir, fer controls de temperatura als accessos, que els usuaris utilitzin guants i mascaretes, facilitar gels hidroalcohòlics i neteges de la pista i els banys amb el públic dins.
 

L'oci es prepara: mampares als restaurants o control de temperatura a les discoteques
Controls de temperatura a l'accés d'una discoteca de la Xina (ACN)


El president de la Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles, Ramon Mas, ha dit a l'agència ACN que preveuen espais privats on la gent pugui mantenir distàncies de seguretat però plantegen que les pistes es puguin mantenir com fins ara: "Si la gent al metro, utilitzant mascareta, no ha de mantenir les distàncies, entenem que el mateix criteri s'hauria d'aplicar a l'oci nocturn."

Mas admet que hi haurà canvis importants: "Evidentment serà un oci diferent perquè la situació és diferent". Altres mesures podrien ser fer el pagament amb targeta o crear un certificat internacional sanitari per recuperar la confiança dels clients.


Coberts, tovallons o estovalles d'un sol ús als restaurants

Al sector de l'hostaleria ja hi ha hagut proves pilot amb mampares per separar taules. L'empresari de Leganés Enrique Abanades, que presideix l'Associació d'Hostalers d'aquesta població de la Comunitat de Madrid, afirma: "Estem provant coses però no hi ha consens entre el sector i, per exemple, les mampares costen uns 500 euros."
 

L'oci es prepara: mampares als restaurants o control de temperatura a les discoteques
Les mampares de vidre ens podrien protegir als restaurants durant la crisi de la Covid-19 (ACN)


En canvi sí que sembla que hi ha acord pel que fa a la utilització de coberts, tovallons o estovalles d'un sol ús. També hi haurà gels hidroalcohòlics a les entrades als locals i als banys. I, tal com passarà als locals d'oci nocturn, donen per fet que perdran gran part de l'aforament.

Les terrasses poden ser una solució tant per als restaurants com per a les discoteques. Esperen doblar almenys la seva superfície i ajudar especialment els negocis de petites dimensions.

 

Sales de cinema per sota del 50% de capacitat

Les sales de cinema també hauran de reduir la capacitat per garantir la seguretat. El president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, afirma que la situació és "excepcional" però afegeix que no es pot "allargar en el temps": "Hem de recuperar les nostres vides i l'economia: o la reactivem o crearem una nova pandèmia."

Tarrazón assegura que els cinemes són l'activitat preferida de 105 milions d'espectadors a Espanya. Reclama una acció coordinada i "normes clares" perquè es pugui reobrir en les condicions necessàries o "ens matarà igual que ens mata estar tancats". Diu que els cinemes poden controlar la venda d'entrades abans i tenen les butaques numerades i "àmplies".

 

Ara, explica Camilo Tarrazón, tenen capacitat per fer fins a quatre funcions però hi ha possibilitat de modificar horaris. En dos sentits: ús de sala menys intensius per poder fer "neteges a consciència" i fent que el públic arribi de manera esglaonada.

També preveu mesures de seguretat com mascaretes entre el personal, facilitar gels o renovar els aires de les sales. Tenen clar també que l'aforament es reduirà, tot i que la seva idea és que ho faci d'entrada en un 50%.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut