Grups de joves a l'exterior d'una discoteca barcelonina, l'octubre passat (Europa Press/Lorena Sopena)

L'oci nocturn diu que Salut posa l'11 de febrer com a possible data de reobertura

Les patronals de l'oci nocturn lamenten que el govern no concreti quan reobrirà el sector i el fan "responsable" de possibles botellots i festes il·legals
Actualitzat
TEMA:
Covid-19

"No han concretat ni justificat res": els representants de l'oci nocturn, com el president de Fecasarm, David López, han sortit "molt neguitosos" de la reunió amb el govern d'aquest dimarts a la tarda. N'esperaven concretar la reobertura del sector i n'han sortit sense una data definitiva, només una data possible: l'11 de febrer.

El mateix dia que l'executiu ha anunciat la fi de les restriccions, les patronals de l'oci nocturn Fecasarm i Fecalon han lamentat la poca concreció en la reobertura. Segons han explicat el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, el govern ha posat el segon divendres de febrer com a "possible data d'obertura", però sense "assegurar que sigui definitiva".

El president de Fecasarm, David López, ha lamentat la "inseguretat" que senten els treballadors del sector i els "interrogants" generats per la Generalitat, que provoquen incertesa en els empresaris: "Salut deixa amb un interrogant la continuïtat dels nostres negocis i dels nostres treballadors", ha conclòs.

Uns clients mostren el certificat covid per poder entrar en un local d'oci nocturn (Europa Press/Lorena Sopena)


El govern, "responsable" de botellots i festes il·legals

L'oci nocturn insisteix que el tancament del sector incentiva els botellots i les festes il·legals, "uns llocs on es produeixen molts més contagis que en l'oci nocturn controlat i legal", una situació de la qual asseguren que el govern n'és "perfectament conscient".

En un comunicat, la patronal assenyala el govern com el "responsable de tot el què pugui succeir arran dels botellots i festes privades" perquè creu que haurà estat qui els "haurà promogut de manera conscient i volguda".

En una línia similar, Boadas ha recriminat a l'executiu que no hagi reconegut el que ha qualificat de "fracàs" de les mesures a Catalunya. "Malgrat que és la comunitat amb les restriccions més severes en contra de la restauració i l'oci nocturn, és la comunitat amb pitjors registres en contagis, hospitalitzacions i pacients a les UCI", s'ha queixat.

Un altre retret al govern és que no els han donat explicacions sobre els motius per mantenir tancat l'oci nocturn. El secretari general de Fecasarm ha lamentat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, els hagi dit que no era el seu departament el que havia ordenat cap tancament. "Sortim més indignats perquè no sabem qui és qui decideix i en base a quins criteris científics", ha dit.


Condicions de "quasi normalitat"

Després de la trobada, els representants de l'oci nocturn han apuntat que, "en principi", els locals podran obrir en el seu horari habitual, amb un aforament del 80% o 100% i amb pista de ball habilitada.

De cara a aquesta hipotètica obertura, Boadas ha avisat que els empresaris de l'oci nocturn necessiten "previsió" per poder treure treballadors dels ERTO, comprar material, contractar artistes o vendre entrades, accions que no es poden dur a terme sense que les dates siguin segures.

Tanmateix, el president de Fecasarm ha alertat que cada vegada hi ha més persones que renuncien a treballar a l'oci nocturn a causa de la "inestabilitat màxima" del sector.

Cua a l'exterior de l'Apolo en la reobertura de l'oci nocturn a l'octubre (Europa Press/Lorena Sopena)
ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut