La discoteca Tropical de Salou, al juny (ACN/Ariadna Escoda)

El TSJC avala que l'oci nocturn reobri aquesta nit amb certificat Covid

Discoteques i bars musicals podran obrir a partir de la mitjanit de dijous a divendres, amb restriccions en espais interiors i l'obligació de portar la mascareta però sense distància interpersonal
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat, aquest dijous al migdia, que sigui obligatori el passaport Covid per accedir a discoteques i bars musicals, tal com proposava la Generalitat:

 

La Fiscalia ja havia dit dijous al matí que no s'oposava a la petició del certificat, considerant que "no suposa una limitació de drets fonamentals" perquè "no és general a tots els establiments ni obliga tots els ciutadans", només aquells que vulguin accedir als locals.

Després de la llum verda del TSJC, els locals podran obrir a partir de la mitjanit de dijous a divendres. Això sí, amb restriccions en espais interiors i l'obligació de portar la mascareta.

El Tribunal Suprem va acceptar una mesura similar a Galícia a començaments de setembre. Però des del sector recorden el cas d'Andalusia, on la justícia ho va rebutjar.

La diferència entre un cas i l'altre és que a Galícia es demanava per a uns municipis concrets i a Andalusia, per a tota la comunitat, la mateixa petició que a Catalunya.


Es dispara la venda d'entrades

Segons els càlculs de les patronals Fecalon i Fecasarm, un 40% dels locals tenen previst aixecar la persiana aquesta nit i un 70% el cap setmana. Mentrestant, la venda d'entrades per als locals s'ha disparat.

Les discoteques podran obrir fins a les cinc de la matinada entre diumenge i dijous i fins a les sis les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius. Sempre, amb 30 minuts més perquè els responsables dels establiments puguin tancar.

Pel que fa als bars musicals, podran estar oberts fins a dos quarts de tres entre setmana i fins a les tres els caps de setmana.

Això sí, la mascareta serà obligatòria en tot moment a l'interior dels locals menys en el moment que es consumeixi. El consum està permès tant asseguts com a peu dret, excepte a la zona de ball. També s'elimina l'obligació de mantenir la distància interpersonal.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut