Gran part de la població de Seül utilitza mascaretes protectores (Reuters)

L'OMS alerta que el brot del virus MERS és un "toc d'atenció", però no una emergència mundial

Un ciutadà txec que fa poc va visitar Corea del Sud ha està hospitalitzat a Praga perquè se sospita que podria estar infectat
Redacció Actualitzat

La infecció del coronavirus MERS a Corea del Sud no és una emergència sanitària mundial, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Després d'una reunió del seu comitè d'emergència, l'OMS aclareix que "aquest brot és un toc d'atenció en un món global, on tots els països han d'estar preparats per afrontar malalties infeccioses greus."

Un ciutadà alemany de 65 anys ha estat la primera víctima europea d'aquest any d'aquest virus, una infecció que afecta greument les vies respiratòries i que es va identificar per primer cop a l'Aràbia Saudita el 2012. Tot fa pensar que l'home es va contagiar durant unes vacances al febrer als Emirats Àrabs. Però, tot i que el principal focus es troba a la península Aràbiga, és Corea del Sud, ja amb 20 morts, el país que registra més morts aquest 2015.

Mentrestant, un ciutadà txec que fa poc va visitar Corea del Sud ha estat hospitalitzat a Praga perquè se sospita que també està infectat. L'home està aïllat, a l'espera dels resultats de les anàlisis per confirmar o excloure la malaltia, que s'han de saber les pròximes hores.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut