L'OMS adverteix que la pandèmia pot "anar a pitjor"
L'OMS adverteix que la pandèmia pot "anar a pitjor" (EFE/ Salvatore Di Nolfi)
Ginebra

L'OMS alerta que la pandèmia de la Covid-19 empitjorarà pels errors dels governs

L'auguri arriba després de batre's el rècord mundial de nous casos diaris: més de 230.000, sobretot als Estats Units i al Brasil

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut adverteix que la crisis del coronavirus empitjorarà si els països no respecten les restriccions i canvien d'estratègia. Tedros Adhanom Ghebrevesus, director general de l'OMS, ha recalcat en una roda de premsa virtual des de Ginebra que molts països s'estan equivocant a l'hora d'afrontar la crisi.

 

"Si no es fa el més bàsic, l'única manera que tindrà la pandèmia per avançar serà empitjorar i empitjorar"

 

L'advertència arriba després que s'hagi tornat a batre el rècord de nous casos diaris en les últimes 24 hores amb més de 230.000 nous malalts, la meitat en només dos països, 60.000 als Estats Units i 40.000 al Brasil.

 

"Permeteu-me ser contundent, hi ha molts països en la direcció equivocada, el virus segueix sent l'enemic públic número u. No hi haurà retorn a l'antiga normalitat en un futur previsible. Ens hem de preocupar molt"

 

Els casos de coronavirus superen ja els 13 milions a tot el món. La pandèmia, que ha provocat ja més de mig milió de morts, ha infectat en només cinc dies un milió de persones al planeta. Això mentre a l'inici de la pandèmia, iniciada al gener a la Xina, el coronavirus va necessitar tres mesos per infectar el primer milió de persones.

 

Estats Units, Brasil, l'Índia i Sud-àfrica: els més afectats

Els Estats Units, amb més de 3,3 milions de casos en la seva primera onada d'infeccions, han patit l'augment més accentuat, amb 15 mil nous contagis en 24 hores només a l'estat de Florida, que intenta reanimar el turisme. Florida, junt amb Arizona, Califòrnia i Texas, són ara els epicentres de la pandèmia als EUA.  

Davant les xifres, el president del Estats Units, Donald Trump, s'ha afanyat a assegurar que la malaltia està sota control i insisteix que les escoles reobriran a la tardor.

 

Platges plenes aquest cap de setmana a Miami Beach, Florida
Platges plenes aquest cap de setmana a Miami Beach, Florida (EFE/EPA/CRISTOBAL HERRERA)

 

El segon país més afectat del món és el Brasil, amb 1,9 milions de persones infectades, inclòs el president Jair Bolsonaro, i on s'han confirmat més de 72.000 defuncions per la pandèmia.

Segueixen el rànquing l'Índia, amb una mitjana de 23.000 infeccions diàries, i Sud-àfrica, on les autoritats han tornat a prohibir la venda d'alcohol per alliberar places als hospitals.  

Les Amèriques, del Nord i del Sud, representen més de la meitat de les infeccions mundials i la meitat de les morts totals.

 

Estratègies diferents davant dels rebrots
 

Els països reaccionen amb mesures diverses davant dels nous brots de coronavirus. A Alemanya, el ministre de Salut, Jens Spahn, demana contenció als turistes que tornen de fer vacances a Mallorca.

 

Entenc la impaciència, però hi ha festes on el risc d'infecció és especialment alt. Després agafen el vol de tornada, i poden infectar la resta de passatgers i tothom un cop a casa

 

A Melbourne, a Austràlia, i a la ciutat anglesa de Leicester s'han aplicat nous confinaments. A Hong Kong, el govern xinès tem una tercera onada del coronavirus i ha endurit les mesures de distanciament social.

 

ARXIVAT A:
OMSSalutCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut