L'OMS creu que la pandèmia de la Covid es podrà controlar abans de dos anys
- TEMA:
- OMS
L'OMS ha posat data a un possible control de la pandèmia de la Covid-19: abans de dos anys. Ho ha dit el director general de l'organització, Tedros Adhanom Ghebreyesus, aquest divendres en una roda de premsa a Ginebra, a Suïssa.
"Esperem posar fi a aquesta pandèmia en menys de dos anys. Especialment si podem unir els nostres esforços."
El director general de l'OMS ha comparat la pandèmia amb la grip espanyola del 1918, que en dos anys va matar uns 50 milions de persones.
"En la nostra situació actual, és més probable que el virus es propagui. Es pot moure ràpid perquè ara estem més connectats", ha dit. El responsable de l'OMS també ha assegurat: "Tenim un desavantatge lligat a la globalització, però tenim l'avantatge de disposar de tecnologies millors. I sabem com aturar-lo".
La vacuna no és cap garantia
D'altra banda, Tedros Adhanom Ghebreyesus ha apuntat que "no hi ha cap garantia" que existeixi en algun moment la vacuna de la Covid-19, i que, en cas que sí acabi desenvolupant-se, "no posarà fi a la pandèmia per si sola".
"Cap país podrà resoldre aquest problema per si sol fins que tinguem la vacuna, que seria una eina vital i esperem tenir-la al més aviat possible, però no hi ha cap garantia que la tinguem, i fins i tot si la tenim no posarà fi a la pandèmia per si sola."
En aquest sentit, ha instat tots els països a "aprendre a controlar i manejar aquest virus usant les eines actuals", i a "fer els ajustos en la vida diària que són necessaris per mantenir-se fora de perill".
Així, ha reivindicat la necessitat d'aprendre a viure amb el virus, ja que els confinaments "no són una solució a llarg termini per a cap país".
"No hem de triar entre la salut i l'economia, és una elecció falsa. Al contrari, la pandèmia de Covid-19 ens recorda que la salut i l'economia són inseparables", ha argumentat, cridant a aprofitar aquesta situació per millorar el problema del canvi climàtic.
Tedros ha afegit que la crisi del Covid-19 és "també una oportunitat per canviar el món en el qual viuran els nostres fills", posant l'exemple d'Espanya com "una de les nacions que més ràpid s'està descarbonitzant" per fer front al repte mundial del canvi climàtic.
Tedros també s'ha pronunciat sobre els rebrots que estan registrant alguns països com Espanya: "Diversos països s'enfronten ara a nous brots després d'un llarg període gairebé sense cap transmissió. Aquests països criden l'atenció a uns altres que ara estan registrant una reducció en el nombre de casos. El progrés no significa victòria. És vital detectar ràpidament els brots per evitar la transmissió comunitària".
- ARXIVAT A:
- OMS Coronavirus