L'OMS demana analitzar mostres del 2019 per si el virus ja era fora de la Xina

El cas detectat a França i corresponent al desembre fa pensar que el SARS-CoV-2 podria estar circulant per altres països des de fa més de quatre mesos
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

L'OMS recomana analitzar mostres de pacients amb pneumònies sospitoses de finals del 2019 per identificar possibles casos de Covid-19 anteriors al dia que la Xina va informar sobre la malaltia.

La recomanació es produeix després que es descobrís que a França ja hi havia una persona amb Covid-19 el 27 de desembre, quatre dies abans que la Xina informés l'Organització Mundial de la Salut dels primers casos a Wuhan.

Aquest dimarts, Christian Lindmeier, portaveu de l'OMS, ho anunciava així en una roda de premsa:

"Seria de gran importància que tots els països amb casos sense especificar de pneumònia al desembre o fins i tot al novembre realitzin tests, i alguns ja ho estan fent".

Segons Lindmeier, aquests casos aportarien una visió més clara de la pandèmia i servirien "per comprendre millor el potencial de contagi de la Covid-19".

El portaveu no consideraria estrany que el coronavirus ja estigués fora de la Xina a finals del 2019:

"Els primers casos de la malaltia es remunten a principis de desembre i és possible que alguns dels infectats viatgessin des de Wuhan a altres països".

Segons Lindmeier, és habitual que molts metges guardin mostres de pacients amb pneumònies sospitoses per si posteriorment es poden fer tests davant de brots de noves malalties.

ARXIVAT A:
Coronavirus OMS
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut