L'OMS demana analitzar mostres del 2019 per si el virus ja era fora de la Xina

El cas detectat a França i corresponent al desembre fa pensar que el SARS-CoV-2 podria estar circulant per altres països des de fa més de quatre mesos

RedaccióActualitzat

L'OMS recomana analitzar mostres de pacients amb pneumònies sospitoses de finals del 2019 per identificar possibles casos de Covid-19 anteriors al dia que la Xina va informar sobre la malaltia.

La recomanació es produeix després que es descobrís que a França ja hi havia una persona amb Covid-19 el 27 de desembre, quatre dies abans que la Xina informés l'Organització Mundial de la Salut dels primers casos a Wuhan.

Aquest dimarts, Christian Lindmeier, portaveu de l'OMS, ho anunciava així en una roda de premsa:

"Seria de gran importància que tots els països amb casos sense especificar de pneumònia al desembre o fins i tot al novembre realitzin tests, i alguns ja ho estan fent".

Segons Lindmeier, aquests casos aportarien una visió més clara de la pandèmia i servirien "per comprendre millor el potencial de contagi de la Covid-19".

El portaveu no consideraria estrany que el coronavirus ja estigués fora de la Xina a finals del 2019:

"Els primers casos de la malaltia es remunten a principis de desembre i és possible que alguns dels infectats viatgessin des de Wuhan a altres països".

Segons Lindmeier, és habitual que molts metges guardin mostres de pacients amb pneumònies sospitoses per si posteriorment es poden fer tests davant de brots de noves malalties.

ARXIVAT A:
Coronavirus OMS
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut