L'OMS llança un assaig clínic mundial per buscar el millor tractament per la Covid-19
- TEMA:
- Coronavirus
Quin és el millor tractament pel coronavirus responsable de la Covid-19? L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha llançat un estudi per determinar-ho.
"Aquest gran estudi internacional està dissenyat per generar les dades sòlides que necessitem, per saber quins tractaments són els més eficaços", ha remarcat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Espanya és un dels estats que participen en la investigació, juntament amb l'Argentina, Bahrain, el Canadà, França, l'Iran, Noruega, Sud-àfrica, Suïssa i Tailàndia.
L'estudi s'ha batejat amb el nom "Solidarity" ("Solidaritat") i l'OMS espera que s'hi afegeixin molts països més. Els procediments són simples, perquè hi puguin col·laborar els hospitals sobrecarregats per la pandèmia.
El responsable de l'OMS ha destacat els avenços col·lectius contra aquest coronavirus i ha demanat sumar esforços:
"El primer assaig clínic de la vacuna ha començat, només 60 dies després de compartir-se la seqüència genètica del coronavirus. És una fita increïble.
Elogiem els investigadors d'arreu que s'han reunit per avaluar sistemàticament les teràpies experimentals. Però múltiples assajos petits amb diferents mètodes poden no donar-nos la clara i forta evidència que necessitem sobre quins tractaments ajuden a salvar vides."
En plena pugna internacional per la vacuna, Tedros Adhanom Ghebreyesus ha demanat un "enfocament integral" en la lluita contra la Covid-19.
Més de 8.000 morts
L'anunci de l'assaig mundial arriba quan el coronavirus ha provocat a tot el món més de 8.000 morts i 200.000 contagis. El 80% de la pandèmia es localitza a Europa i al Pacífic Occidental, segons l'OMS.
L'organització ha insistit que les mesures destinades a evitar la concentració de persones són útils però ha dit que això no treu que calgui "aïllar, fer proves i tractar els pacients i rastrejar-ne els contactes" com a "columna vertebral" d'aquesta lluita:
"Si no ho fan, les cadenes de transmissió poden continuar a un nivell baix, i aleshores ressorgir un cop s'aixequin les mesures de distanciament físic."
L'OMS ha posat Corea del Sud com a exemple de com actuar:
"No es van rendir. Van educar, empoderar i van comprometre les comunitats. Van desenvolupar una estratègia innovadora de proves i van ampliar la capacitat dels laboratoris. Van racionar l'ús de màscares. Van fer un rastreig exhaustiu de contactes i proves i van aïllar els casos sospitosos."
Durant el pic de casos, Corea del Sud va registrar més de 800 contagis en un sol dia. Aquest dimarts ja van ser només 90.
L'OMS ha informat que el Fons de Resposta Solidària contra la Covid-19 ha recaptat més de 43 milions de dòlars de més 173.000 persones i organitzacions.
- ARXIVAT A:
- Coronavirus OMS Salut