Londres vol obrir "corredors aeris segurs" perquè els britànics puguin fer turisme

Les autoritats volen fomentar el turisme i impedir que es repeteixin imatges d'aglomeracions a les platges del Regne Unit

Redacció/Sergi MuleroActualitzat

Els britànics tenen moltes ganes de platja, i perquè puguin anar a les seves destinacions preferides de l'estranger, el govern de Boris Johnson prepara l'aixecament de la quarantena en vigor actualment per als turistes que arribin al Regne Unit o els britànics que tornin de vacances.

El Regne Unit planteja obrir els anomenats "corredors aeris segurs de Covid" amb diferents països europeus, entre els quals Espanya. Aquest corredors seran semblants als que Alemanya ha establert amb les illes Balears.

La mesura forma part d'un pla del govern per reactivar el sector aeri i el turístic, i implica revertir progressivament la quarantena de 14 dies imposada als viatgers que arriben al Regne Unit.

Els primers corredors es posaran en marxa a principis de juliol amb països del sud d'Europa i després es podrien ampliar a altres destinacions del centre i el nord d'Europa. Són països considerats de baix risc per la Covid, com Espanya, França, Itàlia, Grècia o Alemanya.

Entre els països que quedarien exclosos ara per ara de l'aixecament de la quarantena hi hauria Portugal, pel rebrot actual a Lisboa, o Suècia, on la taxa d'infecció és més alta que al Regne Unit. 


Platges inundades de britànics

Les autoritats volen impedir que es repeteixin imatges d'aglomeracions a les platges del Regne Unit. En plena onada de calor durant la pandèmia, les autoritats de Bournemouth, a la costa sud anglesa, han arribat a declarar l'emergència per l'allau de banyistes que han rebut. Havien demanat que no se'ls visités aquests dies, però els serveis municipals han quedat col·lapsats, diuen, enmig de tota mena d'actituds incíviques. 

 

Britànics a la platja de Bournemouth aquest 24 de juny en plena pandèmia de coronavirus
Britànics a la platja de Bournemouth aquest 24 de juny en plena pandèmia de coronavirus (Instagram/@Arubabournemouth/REUTERS)
Els corredors de Johnson descongestionarien les platges britàniques i farien contents el sector turístic britànic i les aerolínies, que van titllar la quarantena com a "devastadora" per al seu negoci i que han arribat a engegar fins i tot accions legals per anul·lar-la.

Després de l'anunci de la reobertura de pubs i restaurants el dia 4 de juny, l'aixecament de la quarantena és el pròxim pas crucial en la desescalada de Boris Johnson per reactivar l'economia. Això, mentre espera que la situació no es descontroli més enllà dels brots actuals detectats a tres plantes de processament d'aliments a Gal·les.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus TurismeBoris Johnson
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut