L'opa del BBVA al Sabadell es pot allargar al primer trimestre del 2025, calcula el ministre Cuerpo

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ho ha explicat al programa "Els matins" de TV3, on també ha parlat dels plans d'habitatge públic que va anunciar el president de la Generalitat

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha dit que el seu màxim objectiu és que l'opa del BBVA sobre el Banc Sabadell no afecti l'oferta bancària per als ciutadans.

En una entrevista a "Els matins" de TV3, Cuerpo ha assegurat que també està preocupat per temes com "la inclusió financera, la cohesió territorial, el finançament de les pimes o la conservació de l'ocupació".

Una preocupació que ja va explicitar abans de l'estiu, i que no es resoldrà fins que la Comissió de Mercats i la Competència es pronunciï sobre l'operació. El ministre ha dit que, tot i que estava previst que el procés de l'operació s'acabés a finals d'any, es podria allargar fins al primer trimestre de l'any vinent.

"Gran preocupació en competència i en el possible deteriorament de la situació per als consumidors en matèria també d'inclusió financera, d'element de cohesió territorial, de finançament de pimes, de conservació de l'ocupació..."

Reunió entre la Sareb i la consellera de Territori

Cuerpo també ha parlat dels plans del president de la Generalitat, Salvador Illa, per augmentar el parc públic d'habitatge. Illa va anunciar la construcció de 50.000 habitatges públics i per això va parlar de la cessió gratuïta de sòl en mans de les administracions.

Respecte al sòl en mans de la Sareb, Cuerpo ha dit que la setmana vinent representants d'aquest organisme es reuniran amb la consellera de Territori, Sílvia Paneque, i que totes les opcions estan sobre la taula. Però ha volgut recordar que si es fes una cessió gratuïta, això impediria a la Sareb vendre'ls i no "recuperar el cost del rescat per als contribuents."

"Hem de posar sobre la taula totes les possibilitats i avançar en el millor ús d'aquests actius de la Sareb. Cal tenir en compte també que els actius de la Sareb són actius públics i que la venda suposa recuperar el cost del rescat per als contribuents."

Cuerpo defensa el rescat d'Air Europa

Respecte al rescat de l'aerolínia Air Europa, el ministre ho ha qualificat d'un èxit que ha permès mantenir 4.000 llocs de feina. Ha volgut remarcar que s'ha fet amb criteris de transparència, que ha avalat la Comissió Europea.

"Total transparència i total tranquil·litat quan s'investigui i es duguin a terme els procediments judicials fins al final, per descomptat."

Cuerpo ha fet aquestes declaracions quan se li ha preguntat per les investigacions de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, que assenyala l'exministre de Transports José Luis Ábalos i el seu assessor Koldo García per influir en la concessió del rescat de l'aerolínia.

Un rescat del qual s'ha encarregat la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut