Vista d'un dels dos edificis calcinats en l'incendi del barri de Campanar, a València
Per poder començar a gestionar les reclamacions pel foc, els afectats hauran d'esperar les pericials que es facin sobre cada habitatge (Europa Press/Rober Solsona)

L'origen de l'incendi de València podria ser un electrodomèstic i no un tendal

Així ho apunten les investigacions policials, segons ha explicat la delegada del govern espanyol a València

RedaccióActualitzat

L'incendi de l'edifici de València hauria començat en un electrodomèstic a la cuina d'un dels habitatges i no pas en un tendal, com s'havia assenyalat en un primer moment.

Així ho apunta la Policia Nacional en les seves investigacions, segons ha explicat la delegada del govern del País Valencià, Pilar Bernabé, a preguntes dels periodistes.

Determinar l'origen del foc és clau per veure quina asseguradora serà la que s'haurà de fer càrrec dels costos. Amb un electrodomèstic com a causa de l'incendi és l'asseguradora del pis en qüestió qui ha de cobrir-ho.

Si s'acaba determinant, però, que el foc a l'electrodomèstic va començar per un mal funcionament de la instal·lació elèctrica comunitària, tornarà a ser l'asseguradora de la comunitat qui haurà de respondre.

La delegada del govern espanyol ha recordat que la policia descarta que hi hagi indicis penals en l'origen del foc i que es tracta d'un accident fortuït.

 

Causa arxivada provisionalment

Després de descartar-ne l'origen criminal o delictiu, el jutjat d'instrucció número 9 de València va acordar l'arxivament provisional del cas, a l'espera que concloguin les investigacions policials que encara continuen.

El jutjat també va autoritzar l'accés de les companyies asseguradores a l'immoble sinistrat, amb supervisió policial, per poder començar les gestions per indemnitzar els perjudicats.

Segons ha confirmat a TV3 l'administradora de la finca, els pèrits de les asseguradores no han pogut entrar als pisos. Tampoc hi han entrat encara els pèrits de Mapfre, l'asseguradora de la comunitat.

L'incendi es va originar el 22 de febrer, cap a les 17.30, a l'apartament 86 d'un dels dos edificis, conformats per 138 habitatges. Hi van morir deu persones i quinze més van quedar ferides, entre elles set bombers.

En memòria de les víctimes de l'incendi, aquest dilluns a la tarda s'oferirà una missa a la catedral de València a les 19.30.

ARXIVAT A:
Incendi València
Anar al contingut