Lula, parlant als seus seguidors

Lula, més lluny de les eleccions presidencials després de perdre l'apel·lació

El tribunal li augmenta la pena fins a 12 anys de presó
Redacció Actualitzat
TEMA:
Jair Bolsonaro

Lula da Silva era, segons les enquestes, el candidat més ben posicionat per guanyar les eleccions presidencials al Brasil... fins aquest dimecres. Les aspiracions de l'expresident han patit un fort cop quan el tribunal d'apel·lacions de Porto Alegre ha confirmat la condemna per corrupció que pesa sobre ell. I no només això, sinó que n'ha endurit la pena, que ha passat de nou anys i mig a dotze anys de presó.

Els tres magistrats del tribunal han coincidit en el veredicte i ara la probabilitat que Lula sigui candidat a les eleccions que se celebraran a l'octubre són molt reduïdes. La llei brasilera anomenada "Ficha Limpa" impedeix optar a la presidència amb una condemna que hagi estat ratificada en apel·lació.

A Lula, acusat de rebre soborns i de blanqueig de diners, li queda encara l'opció d'apel·lar a una instància superior. L'exmandatari, de 72 anys, també té una altra possibilitat, perquè un cop els candidats s'inscriuen és una junta electoral la que té l'última paraula. El límit per registrar-se és el 15 d'agost i Lula podria tornar a apel·lar amb l'esperança que no hi hagi confirmació abans que les candidatures es proclamin.

Però Lula afronta sis acusacions més per corrupció, obstrucció a la justícia i tràfic d'influències.

El Partit dels Treballadors, la força política de Lula, ja ha manifestat que tot és una farsa orquestrada pels seus enemics, que volen impedir el seu retorn al poder. En cavi, alguns dels seus opositors van celebrar la decisió amb una figura gegant de l'expresident vestit de presidiari.

A les enquestes, Lula obtenia un 36% de suport, el doble que el segon candidat amb més preferències, l'excapità de l'exèrcit Jair Bolsonaro, situat políticament a l'extrema dreta.

 

ARXIVAT A:
Jair Bolsonaro Brasil
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut