L'últim gest de DiCaprio contra la crisi climàtica: 5 milions per a l'Amazònia
"Sense l'Amazones, no podrem controlar l'escalfament de la Terra. L'Amazones necessita alguna cosa més que les nostres oracions", assegura l'actor nord-americà
L'escalada d'incendis a l'Amazones és el nou focus d'ajuda i de denúncia de l'actor nordamericà Leonardo Dicaprio. DiCaprio, activista en matèria de crisi climàtica des de fa més de 20 anys, ha anunciat un fons de 5 milions de dòlars per lluitar contra els incendis a la selva amazònica.
Ho ha fet a través del seu compte d'instagram, aparador de la seva lluita per defensar el planeta:
L'actor, un dels més cotitzats a tot el món, es va unir als filantrops Laurene Powell Jobs y Brian Seth el mes de juliol passat per crear la ONG "Eatrh Alliance". Des de l'organització han creat aquest fons, que parteix amb 5 milions de dòlars, per combatre els incendis que els últims dies estan cremant la zona.
"Earth Alliance" demana també que els ciutadans s'uneixin a la causa amb donacions particulars. A la seva web, asseguren que els fons els es destinaran a organitzacions que treballin sobre el terreny per protegir l'Amazones.
Crisi climàtica i desforestació
DiCaprio alerta en diferents publicacions a les xarxes socials que la crisi climàtica i la desfortestació són la causa dels focs i dona consells de com evitar-ho:
Les polítiques del president del Brasil, Jair Bolsonaro, també han estat motiu de crítica de l'actor, que alerta que contribueixen a l'acceleració de la desforestació:
"Els pulmons de la Terra estan en flames. L'Amazònia de Brasil, que té 1 milió d'indígenes i 3 milions d'espècies, fa més de dues setmanes que crema. Hi ha hagut 74.000 incendis a l'Amazones brasiler des del començament d'aquest any, un increïble increment del 84% respecte el mateix període de l'any passat. Científics i conservacionistes atribueixen la desforestació accelerada al president Jair Bolsonaro, que va convidar els agricultors a buidar la terra després de prendre possessió del càrrec al gener. La selva tropical més gran del món és una peça crítica de la crisi climàtica global. Sense l'Amazones, no podrem controlar l'escalfament de la terra. L'Amazones necessita més que les nostres oracions."
DiCaprio ha carregat també contra la poca cobertura dels mitjans de comunicació quan s'estan cremant els "pulmons del món":
"Esfereïdor pensar que l'Amazones és la selva tropical més gran del planeta, creant el 20% de l'oxigen de la terra, els pulmons del món, que ha estat cremant i cremant durant els darrers 16 dies sense que hi hagi cap cobertura mediàtica. Per què?"
Comparació amb Notre Dame
DiCaprio no és l'únic famós que ha reaccionat a les xarxes socials pels incendis forestals a l'Amazònia que l'últim any han augmentat un 83%.
El cantant porto-riqueny Ricky Martin va criticar, no només el poc ressò dels mitjans, sinó la falta de donacions econòmiques:
El mateix va fer l'ONG en favor de la naturalesa WWF o la cantautora colombo-canadenca Lido Pimienta que s'ha viralitzat:
El incendio de la Catedral de Notre Dame conmocionó al mundo ¿Por qué no hay la misma indignación por los incendios que están arrasando la #Amazonia? 🤷♂️😪 #AmazonasEnLlamas #PrayForAmazonia @WWF_Brasil @WWFnoticias @WWF pic.twitter.com/07cG0hSLx2
WWF España (@WWFespana) August 22, 2019
When Notre Dame was on fire, it was seen as a global emergency, millions of people physically sent millions to an already millionaire church/tourist attraction.
Lido Pimienta (@LidoPimienta) August 21, 2019
The Earth's most important LUNG is ON FIRE right now, yet we are not nearly as concerned...#AmazonRainforest pic.twitter.com/UB85216kkg
DiCaprio, 20 anys de lluita contra el canvi climàtic
L'actor va celebrar el desembre passat els 20 anys de l'organització que porta el seu nom, la Leonardo DiCaprio Foundation. Des del 1998, segons la mateixa fundació, han destinat més de 100 milions de dòlars a diferents projectes mediambientals.
En la seva lluita per salvar el planeta, el guanyador d'un Oscar també va produir un documental sobre l'amenaça de la crisi climàtica i la necessitat urgent d'una resposta global. "Before the flood" -així es diu el film- es pot veure a YouTube.
- ARXIVAT A:
- Crisi climàticaMedi ambientAmazònia