L'últim pastís de la pastisseria Collboni de Palamós, que tanca després de 136 anys
La falta de relleu generacional i l'augment dels costos són dues claus que expliquen el tancament
L'emblemàtica pastisseria Collboni de Palamós fa l'últim pastís després de 136 anys d'història i quatre generacions al capdavant. Com molts negocis familiars, ha arribat l'hora que els propietaris es jubilin, però no tenen qui els pugui rellevar.
L'augment de costos i la competència amb la pastisseria industrial s'ha convertit en un repte per a les pastisseries. A les comarques gironines, un centenar de pastisseries artesanes han hagut d'abaixar les persianes els últims 15 anys.
Amb el tancament de la pastisseria, oberta des del 1888, una allau de clients s'hi han volgut apropar per dir l'últim adeu al lloc que ha endolcit tants moments de la seva vida. "Fa molts anys que venim, des que era petita. M'han fet el pastís de les noces de plata, tortells, bunyols...", diu la Cari Fontanet, una de les clientes.
Per a l'equip de la pastisseria, abaixar la persiana també suposa acomiadar-se d'una part de la seva família. El Ferran Pujol, un dels pastissers, explica que més que un local, això és casa seva: "hem fet festes, hem lluitat, hem treballat molt i ens ho hem passat molt bé. Som una família", explica.
- ARXIVAT A:
- AlimentacióMemòria històrica