Luz Casal suspèn les actuacions arran d'un operació d'urgència per càncer de mama

La cantant i compositora gallega Luz Casal ha hagut de ser intervinguda recentment, i amb caràcter d'urgència, d'un càncer de mama, segons ha informat la promotora de concerts Limac Producciones. Aquesta situació obliga la cantant, intervinguda a la Clínica Rúber Internacional de Madrid, a ajornar la seva imminent gira francesa, que havia d'encetar el pròxim dia 1, així com els concerts que tenia previst fer a Suïssa, Holanda, Portugal i una sèrie d'actuacions a Espanya programades pel primer semestre d'aquest any. Segons la nota, Luz "es mostra amb forces perfer front a aquest revés i ha manifestat tenir unes ganes 'boges' de tornar als escenaris".
Actualitzat
El passat mes d'octubre la cantant va concloure una sèrie de cinc concerts al teatre La Cigale de París, amb els quals va captivar al públic amb un repertori intimista i nombroses picades d'ullet a la capital francesa. La cantant, la primera artista pop espanyola a omplir aquesta sala durant cinc dies seguits, tenia previst dotze actuacions a França durant els dos pròxims mesos.

Luz Casal va néixer l'11 de novembre de 1958 a Bolmorto, a la Corunya, però va créixer a Astúries. Després de cantar en cors amb cantants com Juan Pardo i participar en diversos festivals de la cançó europeus, el 1980 va gravar un single, "El ascensor", que tot i no comptar amb promoció va tenir repercussió en el món del disc. Entre 1980 i 1982, va treballar i col·laborar amb diferents grups musicals i va gravar l'àlbum "No aguanto más" amb la col·laboració de Ramoncín, Roque Narvaja i Miguel Ríos.

El 1984 Luz Casal va editar el seu segon àlbum, "Los ojos de gato" en el qual van prestar la seva col·laboració Hilario Camacho o Carmen Santonja. El 1985 va gravar a Alemanya i Bèlgica el seu disc "Luz", i el 1987 va treballar en l'enregistrament del seu quart LP, "Quiéreme aunque te duela". Es va consagrar com una de les millors cantants de rock a Espanya, després del llançament de "Luz V" (1989) i un any més tard va publicar "A contraluz", un elepé en el qual estan inclosos els dos temes que va interpretar en la pel·lícula "Tacones lejanos", de Pedro Almodóvar.

El juny de 1995 va presentar el seu àlbum "Como la flor prometida", en la preparació de la qual va invertir quatre anys. Després de quatre anys de repetir; Luz Casal va tornar a la música a l'octubre de 1999 amb un nou àlbum, "Un mar de confianza", gravat a Londres i Madrid. Paral·lelament a l'enregistrament d'aquest disc, la cantant va publicar una col·lecció de les seves millors cançons per al mercat gal. "Con otra mirada" va sortir al mercat al novembre de 2002 amb dotze temes nous i a l'octubre del 2004 va veure la llum el seu últim treball fins ara, "Sencilla alegría".
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut