Macron i Hollande junts en el primer acte oficial del president electe (Reuters)
Macron i Hollande junts en el primer acte oficial del president electe (Reuters)
París

Macron coincideix amb Hollande en el seu primer acte oficial com a president electe

Emmanuel Macron ha encapçalat, juntament amb el president sortint, un homenatge a les víctimes de la II Guerra Mundial i es convertirà diumenge en el cap d'estat més jove de la cinquena República francesa

RedaccióActualitzat

A França, la foto postelectoral de la jornada ha estat l'aparició conjunta del flamant president, Emmanuel Macron, i del cap d'estat sortint, François Hollande. Tots dos han coincidit en l'acte commemoratiu de l'aniversari del final de la Segona Guerra Mundial, que s'està fent a París. El traspàs de poders entre tots dos serà diumenge que ve, i alhora també s'espera que el president electe reveli aviat la composició del seu futur govern. El primer viatge oficial que farà serà a Alemanya per entrevistar-se amb la cancellera Angela Merkel.

Hollande ha convidat Macron a l'acte d'homenatge a les víctimes de la II Guerra Mundial. Una situació semblant a la de fa cinc anys, quan Hollande va estar al costat del seu antecessor, Nicolas Sarkozy, que aquest dilluns també assisteix als actes. Els dos presidents, l'electe i el sortint, han protagonitzat l'ofrena floral a la tomba del soldat desconegut que hi ha a l'Arc de Triomf.

Aquest acte s'ha fet enmig de l'estat d'emergència. Per aquest motiu, els francesos que s'han volgut acostar a la commemoració han hagut de passar un control de seguretat. Els han escorcollat per poder-se quedar a la vorera dels Camps Elisis, lluny d'on hi havia els presidents Macron i Hollande.

Als seus 39 anys i amb un moviment creat fa poc més d'un any, Emmanuel Macron es convertirà diumenge en el president més jove de la cinquena República francesa. Els resultats de les presidencials són clars: 66,1% de suport per a Macron davant del 33,9% per a Marine Le Pen. Una diferència percentual notable entre els candidats que no aclareix, però molts interrogants. Hi ha hagut una abstenció rècord de més del 25%, i en molts casos els vots que ha recollit el candidat centrista no han estat tant a favor seu com de càstig contra Le Pen i una extrema dreta que, malgrat tot, obté els millors resultats de la seva història.

A les portes d'unes eleccions legislatives, Macron reconeix que no té un xec en blanc i que la tasca no serà fàcil, encara que la Unió Europea respiri tranquil·la en veure que França ha posat el fre al populisme.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut