Emmanuel Macron aquest dimecres, abans de saber-se que estava infectat per la Covid (EFE/Ian Langsdon)
Emmanuel Macron aquest dimecres, abans de saber-se que estava infectat per la Covid (EFE/Ian Langsdon)

Macron reconeix que es va infectar de Covid en un moment que va "abaixar la guàrdia"

Demana als francesos que vagin amb molt de compte perquè "ningú està lliure d'aquest virus"

Actualitzat

El president francès, Emmanuel Macron, reconeix en un vídeo enviat a les xarxes que es va contagiar de la Covid en un "moment que va abaixar la guàrdia".

Dijous es va saber que Macron havia donat positiu en una PCR que es va fer després de trobar-se malament a començaments de setmana. Dilluns havia coincidit amb el president espanyol, Pedro Sánchez, en un acte del 60è aniversari de l'OCDE a París i també van dinar junts a l'Elisi, fet que ha obligat Sánchez a guardar també quarantena.

França ha superat avui la xifra de 60.000 morts per Covid des de l'inici de la pandèmia. Un motiu d'alarma que el president del país ha fet evident en un missatge de mòbil des de la residència on s'ha aïllat a Versalles per passar la quarantena.

En un missatge enregistrat per ell mateix amb el seu telèfon, Macron explica que evoluciona bé i ha fet una crida a respectar les mesures de protecció. Les mateixes que ell, diu, no va complir prou bé:

"Continueu anant amb molta cura. Realment, el virus pot afectar tothom. Jo estic molt protegit. Vaig amb molt de compte, respecto els gestos i les distàncies de protecció, porto la mascareta i em poso gel hidroalcohòlic. I, malgrat tot, m'he contagiat. Segur que ha estat en un moment en què he abaixat la guàrdia. També per mala sort. Però m'he contagiat."

 


Macron ha dit que informarà cada dia de l'evolució de la seva malaltia, amb l'objectiu de ser "totalment transparent".

El positiu de Macron ha desencadenat una cascada de proves i aïllaments per quarantena en el seu entorn més proper i també entre altres mandataris europeus com Pedro Sánchez o el president portugués António Costa. 

 

ARXIVAT A:
Emmanuel MacronCoronavirus Covid-19FrançaPedro Sánchez
Anar al contingut