Madrid atreu joves francesos que busquen festa i escapar-se de les restriccions anti-Covid

Els carrers del centre de Madrid estan plens a vessar passades les 11 de la nit, hora del toc de queda

Actualitzat

Madrid té la pitjor incidència acumulada de casos actius de Covid de tot l'Estat, només superada per Melilla i Ceuta. A més, l'ocupació de llits d'UCI per malalts de coronavirus és d'un 40%, quan la mitjana de la resta és del 25%.

Però malgrat el que caldria esperar per aquestes xifres, el cert és que al vespre i primeres hores de la nit els carrers de la capital madrilenya estan plens de gent, amb molts grups de joves, alguns sense mascareta i sense respectar les normes de distància i seguretat. Els bars i restaurants del centre estan plens a vessar. I, pel que sembla, no només de residents a Madrid.

 

La ciutat s'ha convertit en un oasi si es té en compte les dures restriccions que hi ha a altres capitals europees. Les últimes setmanes s'han multiplicat per set les cerques de vols des de França cap a Madrid per passar-hi dies d'oci fugint de les estrictes mesures anti-Covid del país veí.

Segons denuncien els veïns dels barris del centre, des de fa un parell de setmanes, quan els bars tanquen, grups de joves, molts d'estrangers, continuen bevent al carrer fins passada la mitjanit. El toc de queda no sembla que els preocupi gaire.

 

Maher i Hamdi, dos turistes francesos, expliquen que han vingut a Madrid "per aprofitar el cap de setmana llarg" i estan encantats perquè, a diferència de París, aquí tots els restaurants i bars estan oberts. A París no només la restauració, també els cinemes i teatres estan tancats des de l'octubre:

"A París hi ha confinament i tots els restaurants i bars estan tancats. En canvi, aquí a Madrid els restaurants i bars estan oberts fins a les onze i això ens permet anar de festa".

Anne, una altra turista francesa, explica que el toc de queda a França comença molt més d'hora (a les sis de la tarda) i hi ha moltes activitats restringides. En canvi, diu, a Madrid "les mesures són molt més relaxades".

Plataformes de viatges online com Kayak han confirmat a TV3 que les cerques de vols entre França i Madrid entre mitjans de gener i mitjans de febrer han multiplicat per set les que es feien un mes abans. 

 

I, tot i que són la minoria, hi ha turistes que aprofiten per anar a alguna de les festes il·legals que se celebren en locals d'oci o pisos turístics i que s'han convertit en un maldecap per a la Policia Municipal. Només en l'últim cap de setmana n'han detectat 442.

 

 

Als bars i restaurants del centre també ho han notat. Harry, un cambrer del centre, explica que, des de fa un parell de setmanes, el 70% dels clients són francesos. Si són grups molts grans, explica, els distribueixen en diverses taules de sis persones, la màxima ocupació permesa.

Les associacions de pisos turístics recomanen als propietaris que rebutgin els lloguers sospitosos.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut