"Mai li podrem tornar prou": record i reconeixement al periodista Agustí Forné

Una allau de mostres de condol i admiració succeeixen la mort d'Agustí Forné, referent del món casteller i periodista de TV3 durant 35 anys

RedaccióActualitzat

El periodista Agustí Forné era reconegut a la redacció d'informatius de TV3 com un periodista especial, capaç de trobar i abordar les històries d'una manera única. Va desenvolupar un estil propi en totes les seves cròniques i connexions en directe, sempre impregnades de sentit de l'humor.

Era un dels professionals més carismàtics de la televisió pública i també un dels més estimats, tant pels seus companys com per l'audiència. Fins al punt que la seva mort sobtada als 62 anys ha desencadenat centenars de mostres de condol i admiració públiques, expressades d'àmbits que van des del món dels castellers i la cultura popular fins al Palau de la Generalitat.

Aquest tarannà únic que el caracteritzava no va passar mai desapercebut entre el públic de les seves cròniques. Les xarxes s'han omplert de missatges que destaquen "la seva saviesa i ironia", i el recorden com "un gran periodista que transmetia passió amb tot el que feia".

 

El món casteller elogia el llegat de Forné: "Mai li podrem tornar prou"

Agustí Forné va dedicar gran part de la seva trajectòria a explicar i difondre el fet casteller i les persones que el componen. La seva feina el va convertir en un referent per al món dels castells i en una figura gairebé imprescindible a plaça en les diades importants.

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Carles Cortés, ha recordat que "l'Agustí va ser el primer que fa 30 anys va agafar un micro, es va plantar al concurs de castells de l'any 92".

"Va fer arribar els castells a molta gent que, segurament, a dia d'avui no estarien fent castells si no fos per això. Mai li podrem tornar prou."

El representant de les colles catalanes ha explicat que "per a moltes colles era un referent perquè parlava amb tothom, amb molta alegria i professionalitat", i ha fet una crida a "aprofitar el seu llegat per anar més enllà" en la promoció del fet casteller.

Les mateixes colles castelleres han expressat el seu condol a les xarxes socials.

Entre aquestes colles, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, amb qui Forné tenia una vinculació familiar, que ha expressat que "l'Agustí deixava empremta en tot allò que feia perquè sobretot hi posava una passió immensa, una gran qualitat humana i un carisma únics."

 

El periodista Francesc Domènech, especialitzat en castells i arrelat a les comarques tarragonines, expressa que Forné "forma part de la memòria col·lectiva del Camp de Tarragona".

"Ell no treballava per a les fonts, no treballava per als caps, no treballava per als companys periodistes: ell treballava per al públic."

Forné, diu Domènech, va ser "el primer que va normalitzar la informació castellera per televisió" i també amb "la informació del territori", fet que té "un mèrit extraordinari".
 

"Per a la meva generació, TV3 era ell"

Agustí Forné va ser durant 20 anys el delegat de TV3 a Tarragona, la seva ciutat, d'on va presentar l'edició del "Telenotícies comarques".

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha explicat que, per a la seva generació, "TV3 era ell".

"Pera  nosaltres, pensar en TV3 era pensar en l'Agustí. [...] Era la persona que parlava de casa nostra, que es preocupava de que Tarragona i les nostres comarques existissin."


Viñuales també ha expressat que "com a tarragoní, avui és un dia dur".

Des de les institucions, el president de la Generalitat, Salvador Illa, ha mostrat el seu condol amb un missatge a X on ha definit Forné com "un dels grans noms del periodisme casteller".

El president del Parlament, Josep Rull, també l'ha recordat com una "icona i un referent".

 

Sempre amb sentit de l'humor

L'estil inconfusible i la companyonia d'Agustí Forné el van dur a col·laborar amb altres programes de TV3, on també va poder desplegar el seu sentit de l'humor, que també li han retut homenatge recordant les seves intervencions.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióCastellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut