Maldonado admet que la sortida de Gaspart es va pactar en una reunió amb Fusté i Bassat
El secretari general de l'Esport, Josep Maldonado, va tenir un paper decisiu en la dimissió de Joan Gaspart. Gaspart mateix ho va reconèixer en la seva llarga compareixença davant dels mitjans informatius. Josep Maldonado es va reunir dijous amb Joan Gaspart, Ramon Fusté i Lluís Bassat, i entre tots van pactar una sortida de la greu situació institucional del Barça en què el club fos el principal beneficiat. Gaspart va acceptar plegar i Fusté es va comprometre a no presentar-se a les eleccions.
La decisió anunciada per Joan Gaspart de convocar eleccions i renunciar a continuar en el càrrec no va ser un raonament personal del president. Dijous a la nit, el secretari general per a l'Esport de la Generalitat, Josep Maldonado, es va reunir amb Gaspart i els dos principals líders de l'oposició, Ramon Fusté i Lluís Bassat. Després d'hores de reunió, es va arribar a un pacte en benefici del Barça que comportava l'adéu de l'actual president del club i la reacció pacífica de l'oposició davant de la greu crisi social i esportiva que acompanya el conjunt blaugrana.
Un altre dels aspectes acordat era la retirada per Ramon Fusté de la moció de censura que preparava. A més d'això, l'empresari lleidatà també es va comprometre a no presentar-se a les pròximes eleccions a la presidència.
El tercer implicat en la reunió, Lluís Bassat, candidat derrotat per Gaspart en les passades eleccions, ha decidit mantenir una postura de silenci, tot i que, segons fonts pròximes al publicista, continua decidit a ser el futur president del Barça.
POLÈMICA PER LA DATA ELECTORAL
La transició ideada per Joan Gaspart passa pel seu adéu a l'Assemblea de Compromissaris de l'1 de març i per cedir el relleu a l'ara vicepresident, Enric Reyna. Segons l'operació dissenyada per Gaspart, Reyna ha de ser president del club fins al mes de juny i a final de temporada ha de dimitir ell i tota la seva junta. Ha de cedir el control del club a una comissió gestora que tindrà com a objectiu convocar eleccions a la presidència.
És precisament aquí on trobem el problema. Segons el pla inicial, avançat pel tresorer Ramon Salabert i confirmat aquest migdia pel secretari Josep Maria Coronas, la convocatòria d'eleccions es faria al mes de juny. Els estatuts marquen un període mínim de mes i mig entre la convocatòria i el dia de la votació. I això, amb el mes d'agost pel mig, les situa a mitjans del mes de setembre, en un període en què la lliga ja estaria començada i ja no seria possible intervenir en la planificació esportiva del primer equip.
I encara ara, els membres de la junta directiva del Barça intenten trobar una sortida a aquesta direcció. Els Estatuts prohibeixen un avançament de les eleccions si no hi ha una dimissió en bloc de la junta directiva. És a dir: si només Gaspart dimiteix davant l'Assemblea, no hi ha possibilitat de crear una comissió gestora i convocar eleccions. En canvi, si dimiteix tota la junta, s'obre la porta a la comissió gestora i es poden convocar eleccions a temps perquè es facin a la primavera-estiu.
En princpi, la junta havia desestimat aquesta opció per la càrrega d'inestabilitat que provocaria al primer equip, a 3 punts del descens i amb nou tècnic. Però ara les pressions de tota mena que rep la junta poden fer variar aquesta decisió.