Manifestació a València per la llengua i contra les "lleis hipòcrites" del govern de Mazón

Com cada any, s'ha convocat una protesta reivindicativa coincidint amb la Diada del País Valencià
Redacció
TEMA:
País Valencià

Centenars de persones s'han manifestat aquest dimecres pel centre de València per reivindicar la cultura del País Valencià i denunciar la persecució de la llengua. Com cada any, la Comissió 9 d'Octubre l'ha convocat amb motiu de la Diada del País Valencià.

"Som país, parlem valencià" ha estat el lema de la marxa, en què han participat diverses entitats socials i culturals, com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Intersindical Valenciana i Plataforma per la Llengua.

A la protesta s'hi han pogut veure pancartes amb frases com "és el moment d'estimar la nostra llengua" o "la llengua no es toca". Els participants han denunciat que el govern del PP, presidit per Carlos Mazón, vol arraconar el valencià a les escoles i desprestigiar-lo.

La manifestació ha recorregut el centre de la capital valenciana (Europa Press/Jorge Gil)

"No és just que tota la tasca de redreçament lingüístic i cultural que s'ha dut a terme els últims 40 anys ara es vegi amenaçada amb unes lleis hipòcrites i amb un govern que ni la defensa ni vol fer-ho", ha valorat Josepa Costa, portaveu de la Comissió 9 d'Octubre.

De fet, un dels últims anuncis ha estat que la Generalitat Valenciana expedirà títols de nivell de valencià als alumnes que aprovin l'assignatura a l'escola o l'institut, o l'hagin aprovat des del curs 2008-2009.

Algunes pancartes han ironitzat amb l'últim anunci del govern valencià sobre el C1 de català (Europa Press/Jorge Gil)

Mazón ha assegurat que ho fa per fomentar l'ús del valencià enfront d'una "etapa d'imposició", unes paraules que per a Acció Cultural del País Valencià són "atac inacceptable" contra la llengua. 

A més de la llengua, a la manifestació de la Diada d'enguany també s'hi ha volgut reivindicar un altre tema polèmic: la denominació País Valencià, que Mazón també va criticar fa uns dies, durant una roda de premsa en què va negar-se a contestar a un periodista que havia fet servir aquesta forma.

ARXIVAT A:
Cultura País Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut