Manifestació a València per la llengua i contra les "lleis hipòcrites" del govern de Mazón

Com cada any, s'ha convocat una protesta reivindicativa coincidint amb la Diada del País Valencià

Centenars de persones s'han manifestat aquest dimecres pel centre de València per reivindicar la cultura del País Valencià i denunciar la persecució de la llengua. Com cada any, la Comissió 9 d'Octubre l'ha convocat amb motiu de la Diada del País Valencià.

"Som país, parlem valencià" ha estat el lema de la marxa, en què han participat diverses entitats socials i culturals, com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Intersindical Valenciana i Plataforma per la Llengua.

A la protesta s'hi han pogut veure pancartes amb frases com "és el moment d'estimar la nostra llengua" o "la llengua no es toca". Els participants han denunciat que el govern del PP, presidit per Carlos Mazón, vol arraconar el valencià a les escoles i desprestigiar-lo.

La manifestació ha recorregut el centre de la capital valenciana (Europa Press/Jorge Gil)

"No és just que tota la tasca de redreçament lingüístic i cultural que s'ha dut a terme els últims 40 anys ara es vegi amenaçada amb unes lleis hipòcrites i amb un govern que ni la defensa ni vol fer-ho", ha valorat Josepa Costa, portaveu de la Comissió 9 d'Octubre.

De fet, un dels últims anuncis ha estat que la Generalitat Valenciana expedirà títols de nivell de valencià als alumnes que aprovin l'assignatura a l'escola o l'institut, o l'hagin aprovat des del curs 2008-2009.

Algunes pancartes han ironitzat amb l'últim anunci del govern valencià sobre el C1 de català (Europa Press/Jorge Gil)

Mazón ha assegurat que ho fa per fomentar l'ús del valencià enfront d'una "etapa d'imposició", unes paraules que per a Acció Cultural del País Valencià són "atac inacceptable" contra la llengua. 

A més de la llengua, a la manifestació de la Diada d'enguany també s'hi ha volgut reivindicar un altre tema polèmic: la denominació País Valencià, que Mazón també va criticar fa uns dies, durant una roda de premsa en què va negar-se a contestar a un periodista que havia fet servir aquesta forma.

ARXIVAT A:
CulturaPaís Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut