Manifestacions de rebuig contra la inhabilitació de Quim Torra

Redacció Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

Reaccions de rebuig al carrer després que la Junta Electoral Central ha donat a conèixer l'acord d'inhabilitar com a diputat el president de la Generalitat, Quim Torra, condemnat pel TSJ per desobediència.

Durant l'acte Quim Torra ha entregat a l'ANC la Pancarta amb els llaços grocs per la qual ha estat inhabilitat a l'ANC. l president Torra ha desplegat la pancarta al carrer i després, aquesta s'ha pogut veure darrera d'Elisenda Paluzie durant el seu parlament.

 

 

Poc després de les 9 de la nit s'ha despenjat la bandera espanyola que onejava dalt de tot de la Generalitat. La gent, a la plaça cridava: president al balcó!. Volien veure'l amb ells.

 

 

Poc després, la bandera espanyola tornava a ser al palau de la Generalitat. La retirada momentània de la bandera se l'ha atribuit l'ANC. El president Torra no havia donat l'ordre de fer-ho.

 

 

La plaça Sant Jaume totalment plena 

La concentració havia començat poc abans, quan la gent ha anat arribant poc a poc a la plaça Sant Jaume de Barcelona fins que l'ha omplert completament.

 

 

La convocatòria s'ha fet per part de l'ANC, però altres entitats com Òmnium Cultural i La Crida s'han vinculat a l'acte i li han donat suport.

Els organitzadors han muntat un escenari per poder fer els parlaments davant mateix del Palau de la Generalitat. L'acte l'ha encapçalat Elisenda Paluzie amb un discurs on ha qualificat la decisió de la Junta Electoral Central com un "atac intolerable" a la sobirania del Parlament:

"Qui desobeeix els tribunals europeus i els drets fonamentals és l'Estat Espanyol. Nosaltres obeim els drets funamentals, els drets civils i polítics i la voluntat de la ciutadania de Catalunya. I és d'aquesta obediència als drets funamentals que aquest president de la Generalitat, el president Torra, continuarà el seu mandat, fins que ho decideixi la ciutadania d'aquest país"

 

 

Els manifestants han mostrat el seu descontent per la decisió de la junta electoral. S'ha sentit molts crits contra aquesta decisió.

 

 

Manifestacions a Girona i Lleida

Mig miler de persones s'han concentrat a Girona, a la plaça del Vi, per rebutjar les resolucions de la Junta Electoral Central. L'alcaldessa Marta Madrenas ha qualificat la situació de greu i d'inaudita, en l'acte convocat per l'agrupació d'entitats i partits independentistes Girona Vota.

 

 

A Lleida, han estat un centenar les persones que han protestat a la plaça de la Paeria. També hi han assistit diversos regidors del govern municipal. A Lleida també han retirat la bandera espanyola de la Paeria.

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut