Manters contra el coronavirus: Cusen mascaretes, gorros i bates per als hospitals

El col·lectiu de manters de Barcelona també ha creat una campanya de recollida d'aliments i demanen respecte per la seva feina
Judith Burrull Mestres Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els manters de Barcelona també estan contribuint en la lluita contra el coronavirus. Són dels col·lectius més vulnerables, però també dels més ràpids a autogestionar-se. S'acostumen a guanyar la vida al carrer, però amb el confinament obligatori encara viuen més en precari.

Ara han convertit el seu local del Raval en un taller de costura on fabriquen material sanitari i també han creat una campanya de recollida d'aliments. Ho explica Aziz Faye, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants:

"Fa dies vam començar a pensar de com hi podíem posar el nostre gra de sorra, perquè molts de nosaltres cosim. I després de molts dies buscant, finalment ens acaba d'arribar una gran quantitat de teles per fabricar mascaretes, gorros i bates de metge."


En fabriquen unes 500 unitats cada dia, amb 20 màquines de cosir industrials. Ofereixen el material a diversos hospitals, que s'encarreguen de recollir-lo. Les primeres bates són per a l'Hospital de Granollers.
 

Al taller hi tenen 20 màquines de cosir
Una de les mascaretes fabricades pels manters


N'hi ha que no tenen papers i el sindicat els ha facilitat un certificat conforme estan cosint al taller. Tot i així, denuncien que la Guàrdia Urbana els atura i els identifica. Demanen més implicació i sensibilització perquè l'emergència sanitària no els aboqui a la "coronafam".

"De la mateixa manera que lluitem intensament contra aquest virus, creiem que també hauríem de lluitar contra el racisme, el masclisme, la xenofòbia. En definitiva, respectar els drets humans."

 

El col·lectiu ha posat en marxa una campanya de recollida d'aliments


El sindicat també ha engegat un Banc Alimentari Manter. Han començat pel Besòs i en una setmana han ajudat 300 persones. Fan arribar el menjar a persones que no poden sortir de casa.

Reparteixen llet, oli i productes de primera necessitat destinats a famílies que no treballen i que no tenen cap ajuda ni cap prestació social.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut