Un agent de la Policia Portuària davant un grup de manters, al front marítim (ACN)
Un agent de la Policia Portuària davant un grup de manters, al front marítim (ACN)
Barcelona

Els manters i l'Ajuntament pacten crear una taula per buscar solucions al "top manta"

Sanz i Collboni s'han reunit amb representants dels venedors ambulants i han acordat crear un espai de diàleg per buscar-los sortides laborals i socials

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona s'ha reunit amb representants dels manters per primer cop des de l'aplicació de l'ofensiva policial contra aquests venedors ambulants que impedeix que, durant el dia, s'ubiquin en llocs emblemàtics de la ciutat.  

Segons el consistori, les dues parts han acordat crear un espai de diàleg que busqui solucions laborals i socials per al col·lectiu i que abordi la qüestió de forma integral. L'Ajuntament, però, ha insistit que la venda ambulant no autoritzada "no és possible" a Barcelona, segons ha informat en un comunicat. 
 

Els tinents d'alcaldia Janet Sanz, de Barcelona en Comú, i Jaume Collboni, del PSC, han reiterat el seu compromís per buscar solucions laborals i socials per al col·lectiu. 

La setmana vinent hi haurà una altra trobada amb els manters, que havien reclamat pactar un horari per poder vendre productes que, en la immensa majoria dels casos, són falsificats.

Els venedors del "top manta" demanen solucions per poder-se guanyar la vida legalment (EFE)


Des de la posada en marxa del dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos que els expulsa de llocs com el passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya, la Rambla o el front marítim, el col·lectiu ha protestat amb clams com "No som delinqüents, volem treballar", "Papers per a tothom" o "Sobreviure no és delicte". 

Els venedors del conegut com "top manta" han reivindicat la regularització de les persones "sense papers", lloguers socials i l'impuls de projectes per trobar feina i viure dignament. Molts han recordat que no tenen documentació que els permeti treballar de forma legal. 
 

Crítiques del sindicat majoritari a la Guàrdia Urbana

Per la seva part, el sindicat de policies locals SAPOL ha fet responsable l'alcaldessa, Ada Colau, del "declivi" que, segons opinen, està vivint Barcelona en matèria de seguretat. El Sindicat d'Agents de Policia Local ha qualificat d'"intolerable" que l'Ajuntament hagi accedit a reunir-se amb els manters. 

SAPOL ha denunciat que, en l'anterior mandat, l'equip de Colau va mostrat "permissivitat" amb "manters, okupes i esvalotadors". Ara, però, aplaudeixen la gestió del tinent d'alcadia de Seguretat, Albert Batlle, que "té clar com revertir la inseguretat a Barcelona". 

 

El sindicat demana més mitjans, com armes llargues o pistoles Taser i 1.200 agents més. 
 

 

Anar al contingut