Marcos Franz parla del seu personatge (Gerard) a la tercera temporada de la sèrie "Merlí" 2017
Marcos Franz encarnava el personatge de Gerard Piguillem a la sèrie de TV3 "Merlí" (3Cat)

Marcos Franz, de "Merlí", comparteix com va superar la depressió amb medicació i teràpia

L'actor ha volgut aprofitar la seva popularitat per parlar de la depressió que va tenir i normalitzar l'estigma de les malalties mentals

RedaccióActualitzat

L'actor Marcos Franz, el Gerard de la sèrie de TV3 "Merlí", ha volgut explicar com va superar la depressió que va tenir mentre rodava la sèrie. 

L'actor, que aquest dimecres fa 32 anys, és dels que ha volgut aprofitar la seva popularitat per parlar de la depressió que va tenir, i contribuir a normalitzar l'estigma de les malalties mentals. 

La seva confessió, reflectida a diversos mitjans de comunicació, l'ha portat a voler aclarir que no va tenir depressió arran de la sèrie, sinó que ja venia d'un procés anterior que va coincidir, i sobretot ha volgut explicar, en un vídeo a la xarxa X i a Instagram, com se'n va sortir. 

La intenció és ajudar amb el seu testimoni altres persones que estiguin passant per una situació similar. Segons la seva experiència, la medicació va tenir un paper clau, però "no és una pastilla màgica", diu. 

L'actor i músic explica que va intentar moltes teràpies fins i tot alternatives fins que, malgrat les seves reticències, va accedir a prendre medicació. 

Antidepressius sí, però no per sempre

Admet, que, com ell, moltes persones tenen dubte i por de prendre fàrmacs que alteren la química del cervell, però diu: "He de reconèixer que em va salvar bastant la vida". 

Els antidepressius van complementar la teràpia: "No pots esperar que una pastilla t'ho solucioni tot", afegeix Franz, que explica quins efectes va tenir la medicació, i com després de molts anys va tornar a sentir-se alliberat.  

En el procés de regular els seus sentiments depressius, explica que en el seu cas es van apaivagar els sentiments negatius, però també els positius

Franz parla de la doble cara de la moneda dels antidepressius que ell ha viscut: "No ploraràs de tristesa, però tampoc d'alegria". 

Com a artista i músic diu que no volia viure en un rang de sentiments "neutral" i va decidir, amb l'ajuda del metge, deixar de prendre els antidepressius per "viure la vida amb tot, els alts i baixos, llums i ombres", i continuar fent teràpia

Franz, finalment, s'ofereix per parlar amb els seus seguidors de les seves experiències i opinions.  

 

ARXIVAT A:
TelevisióSalut Mental
Anar al contingut