Mare i fill moren per un suposat atac marroquí al límit del Sàhara Occidental i Mauritània
Informacions contradictòries afirmen que la dona és saharaui o mauritana, i asseguren que hi ha hagut diversos atacs a tocar de la frontera amb Mauritània
Almenys dues persones haurien mort aquest diumenge al nord del Sàhara Occidental a causa d'atacs aeris de l'exèrcit marroquí a prop de la localitat de Bir Lehlu, al costat de la frontera amb Mauritània.
Ho ha recollit l'agència Europa Press, fent-se ressò d'informacions del portal en castellà ECSaharaui de notícies sobre el Sàhara Occidental.
Segons aquestes informacions, aquest cap de setmana hi ha hagut una desena d'atacs, que haurien bombardejat una estació de servei entre el Sàhara Occidental i Mauritània.
Una dona i el fill
A banda de la destrucció d'infraestructures, vehicles i tendes, els atacs haurien mort les dues persones, una dona i el seu fill, tots dos saharauis i hi hauria també uns quants desapareguts.
Aquest portal de notícies assegura que la seva font és algú de la localitat mauritana d'Ain Ben Tili, situada a tocar de la frontera, a pocs quilòmetres de Bir Lahlu.
Versions diferents
D'altra banda, l'Agència EFE, citant fonts mauritanes, ha assegurat que només ha mort una dona, i que no seria saharaui, sinó de nacionalitat mauritana.
Aquestes fonts han assegurat que la dona viatjava almenys amb quatre persones més en un totterreny que procedia dels campaments saharauis de Tinduf, a Algèria, a uns 260 quilòmetres.
També que la van portar fins a Ain Ben Tili, un antic fort construït per França fa 80 anys, però que va morir poc després.
De moment ni el Front Polisario ni el Marroc no han donat la seva versió sobre aquest incident, que revifa les tensions viscudes entre el Marroc i el Front Polisario en un altre punt de la frontera amb Mauritània, el novembre del 2020.
El Marroc va enviar l'exèrcit per fer-los fora, i el Front Polisario va declarar l'estat de guerra i va donar per acabat l'alto el foc que des del 1991 supervisava l'ONU.
Pocs mesos després l'ingrés de Brahim Ghali, principal dirigent del Polisario en un hospital de Logroño, va provocar les queixes del Marroc, i unes quantes setmanes després milers de persones entraven a Ceuta des del Marroc.
Aquella invasió de civils va marcar un punt d'inflexió en les relacions d'Espanya amb el Marroc, que va culminar amb l'acceptació per part del govern de Pedro Sánchez dels postulats del Marroc sobre el Sàhara Occidental.
- ARXIVAT A:
- MarrocFront PolisarioSàhara Occidental