El congelador amagava marihuana i haixix (Mossos)

Marihuana i haixix en congeladors: cop a un grup que portava droga a Europa des de Barcelona

El grup criminal feia els enviaments des d'una empresa de la Zona Franca de Barcelona i hi ha un detingut a Mollet del Vallès
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drogues

Un congelador manipulat que amagava marihuana i haixix a la part inferior i als espais on hauria de tenir l'escuma que serveix per conservar el fred. Això és el que van descobrir els Mossos d'Esquadra en una empresa de transports internacionals amb seu a la Zona Franca de Barcelona.

Era un carregament preparat per ser enviat al nord d'Europa i que tenia un valor al mercat de 70.000 euros, segons la policia. 
 

Manipulació al Guinardó i enviaments des de la Zona Franca

La investigació dels fets va començar al maig, quan els agents van saber que en aquesta empresa hi havia un palet amb droga, preparat per ser enviat al nord d'Europa.

Un cop allà, van localitzar el congelador amb el carregament, d'onze bosses amb cabdells de marihuana i sis bosses més amb tauletes d'haixix. En total, set i cinc quilos d'aquestes drogues, respectivament. 

Els agents van constatar que la companyia havia fet enviaments cada quinze dies de catorze paquets similars per encàrrec de la mateixa persona. Els congeladors es van recollir en un aparcament del districte barceloní d'Horta-Guinardó i el seu destí era una empresa amb seu en diversos països europeus.

Segons els Mossos, el carregament el preparava un grup criminal dedicat al narcotràfic internacional des de feia un temps. Un cop la droga arribava al nord d'Europa, el preu de venda es multiplicava per tres o quatre. 
 

Un detingut a Mollet del Vallès i busquen dos homes més

A finals de maig, els Mossos van aconseguir comissar un segon enviament preparat a l'empresa de transport internacional. Aquest cop, eren 35 quilos d'haixix, que al mercat es calcula que tindria un valor de 229.000 euros, segons la policia.

Els agents van aconseguir identificar les tres persones que formaven el grup criminal i el 2 d'octubre van escorcollar el pàrquing on el grup criminal preparava els enviaments. Els agents van localitzar tres congeladors a punt per ser reutilitzats per transportar droga.

Finalment, aquesta setmana, el 16 d'octubre, la policia va detenir un dels tres homes. A casa seva, a Mollet del Vallès, hi van trobar diners en efectiu, indicis que el vinculaven als fets delictius i ​màscares utilitzades per a la manipulació de substàncies estupefaents.

L'home va passar a disposició judicial aquest divendres acusat dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Els Mossos mantenen oberta la investigació del cas per localitzar els altres dos investigats.

 

 

ARXIVAT A:
Drogues
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut