Sant Sebastià / Madrid

Marlaska decreta presó per al presumpte etarra Igor Portu

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha decretat presó per al presumpte membre d'ETA Igor Portu a l'hospital de Sant Sebastià. Portu ha deixat avui la Unitat de Cures Intensives on estava ingressat des de dilluns, i ha declarat davant del magistrat, que s'ha desplaçat a l'hospital donostiarra. El jutge li imputa els delictes de pertinença a banda armada i la mort de dues persones en l'atemptat de la T-4. Mentrestant, a fora, membres d'Askatasuna, l'associació de suport als presos d'ETA, ha fet una concentració per denunciar la situació en què es troba Portu.

Actualitzat
Grande-Marlaska també ha ordenat que el detingut continuï incomunicat per un màxim de cinc dies. Igor Portu ha passat tres dies a l'UCI de l'Hospital Donostia arran de les múltiples lesions que s'hauria fet pel forcejament del moment de la detenció. El presumpte membre d'ETA va ingressar dilluns a la matinada a l'hospital i, des d'aleshores, hi hagut diverses protestes a l'exterior contra els suposats maltractaments a què l'haurien sotmès, d'acord amb la tesi dels independentistes bascos.

Aquest dimecres el Ministeri de l'Interior ha confirmat, d'altra banda, que Portu i l'altre presumpte etarra detingut diumenge, Martín Sarasola, són els autors materials de l'atemptat d'ETA a la T-4 de Barajas, juntament amb un tercer membre del mateix comando que s'ha escapat. Aquest comando, que Interior ja dóna per desarticulat, ara havia planejat posar un cotxe bomba en un centre comercial i de negocis de Madrid, pròxim a l'estadi Santiago Bernabéu. El jutge Fernando Grande-Marlaska li imputa aquest atemptat, a més del delicte de pertinença a banda armada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut