Marta Rovira i Marta Pascal obren una setmana de declaracions al Suprem

RedaccióActualitzat

Noves declaracions aquesta setmana al Tribunal Suprem relacionades amb el procés independentista. Declaracions que arriben enmig de les negociacions per a la investidura i un nou govern, que justament s'han alentit a l'espera del que decideixi el jutge Pablo Llarena: deixar-los en llibertat, amb mesures cautelars o fins hi tot empresonar-los.

La primera que ha de declarar aquest matí és la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira. Està citada a les 9 del matí. A els onze, serà el torn de Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT.

Dimarts declararà davant el jutge l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i a les 11, ho farà Neus Lloveras, l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència.

I ja dimecres, tancarà aquesta nova tanda de declaracions Anna Gabriel. S'haurà de veure, però, si l'exdiputada de la CUP es presenta al Suprem, després de saber-se que ha anat a Ginebra per preparar l'estratègia a seguir.

 

 

Un pla per declarar la independència

Els investigats citats a declarar aquesta setmana es van incorporar a la causa contra l'1 d'octubre del Suprem just abans de Nadal. El jutge Pablo Llarena considera que formaven part del pla per declarar la independència de Catalunya de forma unilateral.

El jutge creu que eren part de l'anomenat comitè estratègic que apareix al document "Enfocats" intervingut a la mà dreta de Junqueras, l'ex-secretari general de la Vicepresidència Josep Maria Jové. Segons el jutge, participaven a les reunions per preparar el full de ruta sobiranista com a líders polítics i membres dels grups parlamentaris.

A la causa hi ha un total de 28 persones investigades. A part de la branca dels líders polítics hi ha la del poder legislatiu. Tota l'antiga mesa del Parlament, amb Carme Forcadell com a presidenta, estan investigats. Tots estan en llibertat amb fiança, menys Joan Josep Nuet, de Catalunya en Comú, en llibertat sense mesures cautelars.

També tot el govern de Carles Puigdemont, l'executiu, està a l'expedient del jutge Llarena. Puigdemont i 4 consellers són a Brussel·les, Junqueras i Forn a la presó, i la resta de membres del govern, en llibertat amb fiança.

I finalment, l'altra branca d'aquest procés són les entitats. Jordi Sànchez, que va ser president de l'Assemblea, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium, són els que porten més dies a la presó. Divendres se'n reclamava la llibertat coincidint amb els 4 mesos d'empresonament.

Per tant, líders polítics, poder legislatiu, poder executiu i societat civil estan investigats pels delictes de sedició, rebel·lió i malversació de fons.

La investigació podria tancar-se a la primavera i a la tardor podria començar el judici. Per la complexitat de la causa, però, podria ser que s'acabés demanant una pròrroga en la investigació.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàMarta Rovira
Anar al contingut