Marta Pineda, dona de Sandro Rosell: "És impensable que el meu marit ens abandoni"

Entrevista a la dona de Sandro Rosell quan fa un any de la seva detenció
D.Melgarejo/L.Marcos Actualitzat
TEMA:
Judicial

Fa un any que la policia va detenir Sandro Rosell a casa seva i la seva dona ha volgut sortir públicament a defensar-lo. Se l'investiga per pertinença a organització criminal i pel blanqueig de 15 milions d'euros a través dels drets d'imatge de la selecció del Brasil.

Marta Pineda fa una defensa aferrissada de la innocència de Rossell, que ni l'Audiència Nacional ni la jutge Lamela comparteixen. Han denegat fins a 12 ocasions els arguments per intentar que l'expresident blaugrana pugui sortir en llibertat, l'última aquest dimecres.

"Quan tu presentes la demanda de llibertat, tens una esperança, una esperança que aquesta vegada diran que sí. I cada vegada és que no. És com si et llancessin un gerro d'aigua freda, un cop duríssim".

Rosell fa un any que està en presó provisional. I l'argument de l'Audiència Nacional per denegar-li la llibertat fins que es faci el judici és sempre el mateix, que Rosell es podria fugar. Un risc que la seva dona nega categòricament.

"És impensable que el meu marit abandoni les seves filles, els seus pares, m'abandoni a mi, i visqui en un país estrany al darrere d'una roca, allà amagat, no té ni cap ni peus. És una persona d'honor, ell es vol defensar, però defensar-se des de casa."

I aquest argument, la justícia el rebat amb un altre: que Rosell té diners a l'estranger que n'afavoririen la fugida. Pineda ho nega:

"Nosaltres no tenim ni un cèntim a l'estranger, ni un cèntim. És molt difícil de demostrar, perquè no es pot demanar un certificat bancari a tots els bancs del món. Però on sí que han dit que teníem compte, hem demostrat que estava a zero."

Però la jutge Lamela no se'ls creu. I aposta més per la tesi de la fiscalia, que Rosell formava part d'una organització criminal i que va blanquejar 15 milions provinents de comissions dubtoses de la selecció brasilera de futbol per gestionar els seus drets d'imatge l'any 2006. La seva dona, però, posa la mà al foc pel negoci del seu marit.

"La realitat és que el meu marit va fer d'intermediari. I ell ha posat en contacte diferents empreses amb una visió estratègica del que li convé a una i el que li convé a l'altra, i que tothom en surti beneficiat."

 

El seu advocat, Andrés Maluenda, explica que aquestes dues entitats han anat al jutjat per donar el seu testimoni, des d'on han explicat que no se senten perjudicades i que la intermediació de Rosell els va portar beneficis.

"El maig del 2018 estem en una situació més favorable als interessos del Sandro que el maig del 2017, i això ha de tenir una repercussió en la seva llibertat, i també en la llibertat de Joan Besolí, que també està detingut".

Una llibertat que, de moment, no han aconseguit. Ells es queixen que, malgrat aquestes proves i que es tractava d'un negoci entre privats, estan rebent un tracte molt més dur que altres investigats per delictes econòmics acusats de malversar diners públics com Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid, que va estar gairebé set mesos en presó provisional.

També critiquen la lentitud amb què s'està fent aquesta instrucció. En un any, s'han interrogat dos testimonis i s'ha demanat informació al Brasil, que no té cap procediment penal obert per aquesta causa, segons l'advocat.

"I que, a més, quan hem dit, 'té persones a presó, urgeixi a les autoritats brasileres a completar-les', han desatès aquestes peticions".

Però ni l'advocat de Rosell ni la seva dona han volgut entrar a debatre per què creuen que l'expresident del Barça porta tot aquest temps en presó provisional.

"La imaginació sempre vola, però, els fets són els fets, i vull confiar en la justícia que un dia el meu marit arribarà a casa i ens podrem defensar com déu mana".

ARXIVAT A:
Judicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut