Prop d'un centenar de persones han participat aquest dissabte en la manifestació antifeixista a Barcelona contra el 12-O (ACN/Jordi Bataller)

Marxa antifeixista a Barcelona: 100 persones es manifesten per denunciar el colonialisme

Un centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, han recorregut el Raval i el Paral·lel seguits per antiavalots dels Mossos sota el lema "Hispanitat és genocidi"
Actualitzat
TEMA:
Antifeixisme

Un centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, han protagonitzat aquest dissabte al matí una manifestació antifeixista pels carrers de Barcelona contra el 12-O. La marxa, convocada pel col·lectiu Som Antifeixistes, denunciava les desigualtats que generen el sistema capitalista i el colonialisme.

Els manifestants, vestits totalment amb roba negra, han recorregut diversos carrers del barri del Raval i el Paral·lel després d'haver començat la marxa a la plaça dels Àngels, davant el Macba. Alguns dels lemes que els manifestants han cridat durant la marxa són "Hispanitat és genocidi", "12-O, res a celebrar", "Fora feixistes dels nostres barris" i "El feixisme avança si no se'l combat".

Cordó policial dels Mossos d'Esquadra per evitar que la manifestació antifeixista es dirigís a la plaça de Catalunya de Barcelona (ACN/Jordi Bataller)

Fins a quatre dotacions d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra han seguit de prop la manifestació i han impedit que s'acostés a la zona de plaça de Catalunya, per on passava la manifestació unionista del 12-O, i a Drassanes, on se celebrava la primera regata de la final de la Copa Amèrica de vela.

Els manifestants han fet un parlament davant el Centre de Serveis Socials del Raval i han escrit una pintada a la porta acusant l'equipament de "racistes i colonials". "El feixisme és capitalisme armat, barrem-li el pas!", han recalcat els antifeixistes, que han recordat que el Dia de la Hispanitat commemora "més de 500 anys d'espoli, esclavatge, destrucció del territori i colonització".

La manifestació antifeixista s'ha dissolt als jardins de les Tres Xemeneies (3Cat)

A la recta final de la marxa, els convocants han tallat parcialment l'avinguda Paral·lel abans de dissoldre la manifestació als jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec.

 

ARXIVAT A:
Antifeixisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut