Prop d'un centenar de persones han participat aquest dissabte en la manifestació antifeixista a Barcelona contra el 12-O (ACN/Jordi Bataller)

Marxa antifeixista a Barcelona: 100 persones es manifesten per denunciar el colonialisme

Un centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, han recorregut el Raval i el Paral·lel seguits per antiavalots dels Mossos sota el lema "Hispanitat és genocidi"

Actualitzat

Un centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, han protagonitzat aquest dissabte al matí una manifestació antifeixista pels carrers de Barcelona contra el 12-O. La marxa, convocada pel col·lectiu Som Antifeixistes, denunciava les desigualtats que generen el sistema capitalista i el colonialisme.

Els manifestants, vestits totalment amb roba negra, han recorregut diversos carrers del barri del Raval i el Paral·lel després d'haver començat la marxa a la plaça dels Àngels, davant el Macba. Alguns dels lemes que els manifestants han cridat durant la marxa són "Hispanitat és genocidi", "12-O, res a celebrar", "Fora feixistes dels nostres barris" i "El feixisme avança si no se'l combat".

Cordó policial dels Mossos d'Esquadra per evitar que la manifestació antifeixista es dirigís a la plaça de Catalunya de Barcelona (ACN/Jordi Bataller)

Fins a quatre dotacions d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra han seguit de prop la manifestació i han impedit que s'acostés a la zona de plaça de Catalunya, per on passava la manifestació unionista del 12-O, i a Drassanes, on se celebrava la primera regata de la final de la Copa Amèrica de vela.

Els manifestants han fet un parlament davant el Centre de Serveis Socials del Raval i han escrit una pintada a la porta acusant l'equipament de "racistes i colonials". "El feixisme és capitalisme armat, barrem-li el pas!", han recalcat els antifeixistes, que han recordat que el Dia de la Hispanitat commemora "més de 500 anys d'espoli, esclavatge, destrucció del territori i colonització".

La manifestació antifeixista s'ha dissolt als jardins de les Tres Xemeneies (3Cat)

A la recta final de la marxa, els convocants han tallat parcialment l'avinguda Paral·lel abans de dissoldre la manifestació als jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec.

 

ARXIVAT A:
Antifeixisme
Anar al contingut