L'article d'Artur Mas a "Político" titulat "Catalunya és una oportunitat, no un problema"

Mas avança que el Parlament i el govern anunciaran aviat l'inici del procés d'independència

El president de la Generalitat en funcions ho afirma en un article al setmanari internacional "Político" titulat "Catalunya és una oportunitat, no un problema", en què assegura que "la victòria independentista és inequívoca"
Actualitzat

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, publica un article a l'edició europea del setmanari internacional "Político" avançant que "el nou Parlament i el nou govern faran aviat una declaració pública anunciant l'inici del procés polític que culminarà amb la plena independència" de Catalunya. Aquesta declaració, diu, s'enviarà a totes les institucions espanyoles, europees i internacionals. "La victòria independentista és inequívoca", assegura Mas.

En l'article titulat "Catalunya és una oportunitat, no un problema", el president en funcions remarca que no es vol que hi hagi una ruptura abrupta o marxar en el futur immediat, sinó al contrari. Artur Mas diu que el que es pretén és donar-se un període de 18 mesos per preparar una desconnexió mesurada i progressiva.

Mas explica que "el resultat de les eleccions va confirmar la percepció que una majoria dels catalans desitgen que comencem un procés democràtic, pacífic, cívic i negociat per aconseguir un estat independent per a Catalunya".

El president del govern en funcions torna a destacar la voluntat de Catalunya de mantenir-se a Europa i aspira a comptar amb l'ajuda de les institucions europees. En aquest sentit, l'article de Mas en aquest prestigiós setmanari subratlla que continuar en aquest escenari de no diàleg no beneficia ni Espanya ni la UE. En canvi, diu el president de la Generalitat, una sortida dialogada seria bona per a tothom.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut