Mas-Colell i Montoro se saluden en un Consell de Política Fiscal.
Mas-Colell i Montoro se saluden en un Consell de Política Fiscal. (Foto: EFE)
Barcelona

Mas-Colell diu que no demanaran el fons de rescat si comporta condicions polítiques

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegura que la Generalitat encara no ha decidit acollir-se al fons de rescat de l'Estat per obtenir liquiditat a curt termini.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegura que la Generalitat encara no ha decidit acollir-se al fons de rescat de l'Estat per obtenir liquiditat a curt termini. Però adverteix que si la mesura comporta condicions polítiques, el govern català no demanarà l'ajuda financera.

Mas-Colell ha dit que considera "lògic" que si demanes diners a algú hi hagi condicionaments econòmics, però no acceptarà condicionaments polítics per demanar diners al fons de liquiditat espanyol. Hi ha posat aquest exemple, per situar la línia vermella: "Vull dir un vot al Senat sobre qui governa a Catalunya. Si veieu, en la llei d'estabilitat aquest és l'últim pas. Per aquest pas mai hi passarem", ha dit.

Cal dir que el fons de liquiditat per a les autonomies de l'Estat encara s'ha de posar en marxa i s'han de concretar les condicions. Per això, el govern ha dit que fins que no es conegui tota la lletra petita no farà la petició per acollir-s'hi. Són les declaracions que ha fet el conseller d'economia en la presentació de la memòria econòmica de Catalunya, que s'ha fet a la Llotja de Mar.

Tot plegat, després que en declaracions a la BBC, Mas-Colell va donar a entendre que Catalunya s'acolliria al fons autonòmic i Homs va dir que en cap cas seria un rescat.

Anar al contingut