Barcelona

Mas justifica els canvis al govern per culminar el procés sobiranista

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquesta dimarts, a petició pròpia, en el ple del Parlament per donar compte dels últims canvis de govern, arran de la sortida dels consellers d'Unió. Mas ha afirmat que les modificacions s'han fet per culminar el procés sobiranista i que ara el govern està "cohesionat" per l'independentisme.

El presidente català ha defensat que va ser una "remodelació obligada" per la decisió dels membres d'UDC de deixar l'executiu, però ha remarcat que els objetius del seu gabinet continuen sent els mateixos: la recuperació econòmica, l'estat del benestar, la transparència i el procés sobiranista.

Respecte a altres canvis a l'executiu, el govern ha acordat que el Departament de Presidència assumeixi la presidència de la part catalana de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, de la Comissió Mixta de Transferències, de la Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals i de la Bilateral d'Infraestructures. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, agafarà aquesta responsabilitat després de la darrera reestructuració de l'executiu.

Fins ara era la vicepresidenta qui s'ocupava d'aquesta tasca. La portaveu del govern català, Neus Munté, ha culpat el govern espanyol de la inactivitat d'aquestes comissions, en alguns casos des del 2010. El govern està preparat, en tot cas, per si calgués tornar a demanar una reunió.
            

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut