Un nen es desinfecta les mans abans d'entrar a l'escola (efe Marta Perez)

Mascareta obligatòria a partir de 6 anys almenys les dues primeres setmanes de curs

Mal de coll i mocs seran símptoma de Covid en nens i nenes si també tenen febre o algun altre indici
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

Fins ara la norma dictada des de la conselleria d'Educació preveia que els alumnes de 6 a 12 anys havien de portar mascareta als centres escolars en funció de l'evolució de la pandèmia.

Aquest dimecres, però, el Procicat ha anat un pas més enllà: tots els nens i nenes de més de 6 anys hauran de portar mascareta a tots els centres de Catalunya, des del primer dia de curs i almenys durant els primers 15 dies.

Aquesta decisió s'ha pres per indicació de l'Agència de Salut Pública, tenint en compte que a l'inici de curs l'alumnat "no prové d'un grup estable".

Passades les dues primeres setmanes, es revisarà l'obligatorietat i es determinarà en funció del territori i l'estat de la pandèmia.

La revisió es comunicarà a les famílies cada dimecres, segons les condicions del contagis en la zona on està ubicada cada escola.
 

L'ús de mascareta en els centres educatius serà sempre obligatori per a persones adultes. Els docents del primer i segon cicle d'educació infantil podran treballar sense mascareta si interfereix greument en el treball pedagògic.

Altres mesures que ha aprovat el Procicat de cara al començament de les classes fan referència a les reunions. Entre el centre i les famílies, no poden ser presencials. També hauran de ser telemàtiques les reunions dels claustres. De forma presencial només es podran fer excepcionalment, i hauran de ser en grups inferiors a 10 persones.
 

Els departaments d'Educació i Salut, juntament amb la comunitat pediàtrica, han actualitzat els símptomes de Covid-19 entre la canalla: febre per sobre dels 37'5 graus, tos, dificultat per respirar, mal de coll, refredat nasal, fatiga, dolors musculars i mal de cap, mal de panxa amb vòmits o diarrea i pèrdua d'olfacte i gust.

Com que és molt freqüent que els nens tinguin mal de coll i mocs, es considera que poden ser indicatius de Covid si també hi ha febre o altres símptomes associats al coronavirus.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut